Vágólapra másolva!
Két magyar teniszező is sikerrel zárta a szerdai napot. Portóban a 140 ezer dollár összdíjazású WTA-tornán Gubacsi Zsófia simán győzött az ötödik helyen kiemelt szlovén Pisnik ellen, míg a dubai ITF-viadalon Marosi Aracama Katalin a cseh Ondraskovánál bizonyult jobbnak.

Megérte várnia Gubacsi Zsófiának a 140 ezer dollár összdíjazású Porto Openen. A magyar teniszezőnő első fordulóbeli mérkőzése ugyan egy napot csúszott, de Zsófit ez nem zavarta meg, és simán, 6:2, 6:3-ra verte az ötödik kiemelt szlovén Tina Pisniket. Gubacsi nem is pihenhet sokat, ma újabb találkozó vár rá: az egyes pálya harmadik mérkőzését a horvát Silvija Talaja ellen vívja majd. Első játékosként a spanyol Magui Serna jutott a második fordulóba, miután három szettben 4:6, 6:3, 6:4-re verte a német Barnát.

Eredmények, Porto Open (140 ezer dollár)
Egyes, 1. forduló:
Gubacsi - Pisnik 6:2, 6:3
Montolio - Bes 6:3, 6:2
Daniilidou - Vives 6:3, 6:2
Talaja - Sfar 7:6, 2:6, 7:6
Mikaelian - Nogueira 6:2, 3:6, 6:0

2. forduló
Serna - Barna 4:6, 6:3, 6:4

A három meccslabdájánál kihirdetett (két órás) esőszünetet követően az ausztrál Alicia Molik jutott a második fordulóba a 140 ezer dolláros Sarasota Open elnevezésű tornán. A heves floridai esőzés ellenfelét, Mashona Washingtont zavarta meg jobban, így Molik 6:4, 6:4-gyel lépett tovább. Ellenfele az a szlovák Janette Husarova lesz, aki kedden Sanchez-Vicariót búcsúztatta. Az orosz csúcson Anasztaszia Miskina 7:6, 6:2-re verte a selejtezőből felkerült Zsidkovát. Ami a második fordulós mérkőzéseket illeti, előbb az orosz Tatjana Panova győzött a spanyol Leon Garcia ellen (6:4, 6:2), de a negyeddöntőbe követte őt a svájci Patty Schnyder is, ő a kilencedik helyen rangsorolt szlovák Nagyovát ütötte el a továbbjutástól (6:2, 3:6, 6:2).

Eredmények, Sarasota Open (140 ezer dollár)
1. forduló:
Molik - Washington 6:4, 6:4
Myskina - Zsidkova 7:6, 6:2
Smashnova - Lihovceva 6:2, 6:2

2. forduló:
Panova - Leon-Garica 6:4, 6:2
Schnyder - Nagyova 6:2, 3:6, 6:2

Kapros Anikó mellett Marosi Aracama Katalin is továbbjutott az IFT égisze alatt rendezett 75 ezer dolláros dubai tenisztornán. Marosi a cseh Ondraskovát verte 6:2, 6.4-re, következő ellenfele a fehérorosz Barabanscsikova lesz. Kapros a japán Asagoe ellen lép pályára. Egyesben kiesett Nagy Kyra, őt a cseh Krejcova verte (7:5, 6:3), de ami még fájóbb, mind a Kapros, Nagy, mind a Marosi, Wartusch (osztrák) páros már az első körben elbúcsúzott.

Eredmények, Dubai (75 ezer dollár)
Egyes, 1. forduló:
Marosi - Ondraskova 6:2, 6.4
Krejcova - Nagy 7:5, 6:3

Páros, 1. forduló:
Jeon, Tong - Kapros, Nagy 6:3, 7:5
Martincova, Vaskova - Marosi, Wartusch 6:1, 3:6, 6:4

A női tenisz világához kapcsolódik a hír, hogy elveszítheti szponzorait Anna Kurnyikova. A világranglista 66. helyére visszacsúszott orosz szépség immáron századik tornáját hagyta maga mögött, de még egyet sem tudott megnyerni. Az Adidas kilátásba helyezte, hogy évi hárommillió eurós pénzét lecsökkenti. Kurnyikova a hirdetési bevételekből eddig 12 millió dollárra tett szert, míg a tenisszel ennek negyedét kereste. A teniszezőnő az esettel kapcsolatosan annyit mondott, hogy szeretné megőrizni a nőiességét, és egyáltalán nem szeretne olyan izmokat, mint amilyenek Serena vagy Venus Williamsnek vannak. "Gyűlölöm az izmaimat, és nem fogok gyúrni" - jelentette ki határozottan.

A szponzorok viszont joggal úgy vélik, számukra nem a cicababa-külső, hanem a sportbeli tudás a fontos. Érdekesség, hogy két éve a neves Forbes Magazine a száz híresség listáján az 58. helyre rangsorolta Annát, míg a Fortune százas listáján egyedüli nőként szerepelt - ellenben Wimbledonban már a második fordulóban kiesett. Eddigi sikereit kizárólag a svájci Martina Hingisnek köszönheti, akivel kétszer is megnyerték az Australian Open párosversenyét.

Rátérve a férfiakra, a tuniszi challenger-versenyen Sávolt Attila meglepetésre nem Karim Alamival mérkőzik a második körben, miután a marokkói a nyitófordulóban simán kikapott az argentin Martin Vassallo Arguellótól. Sávolt még soha nem mérkőzött a dallamos nevű vetélytárssal. Ha legyőzi a 22 éves teniszezőt, akkor a következő körben a German Puentes (spanyol)-Raemon Sluiter (holland) összecsapás győztese következhet.

A francia nyílt teniszbajnokság szervezői bejelentették, az idei, május 17-én kezdődő viadalra tíz százalékkal megnövelték a pénzdíjat. Ennek következtében összesen 10 762 508 dollárt osztanak szét, ebből a férfi bajnok 686 135, a női első pedig 668 981 dollárral gazdagodik. Tavalyhoz képest a hölgyek 11,5, a férfiak 10,4 százalékos emelést kaptak.

Pincési László

Ajánlat:

Korábban:

Kuti Kis és Gubacsi is kikapott Portóban

Fórum: