Vágólapra másolva!
A tatai felmérő edzésen tegnap többen is teljesítették a kapitány által meghatározott szintet, így bővült az antalyai súlyemelő Európa-bajnokságra utazó csapat.

Tegnap volt az utolsó lehetőség arra, hogy az Európa-bajnoki részvételre pályázó súlyemelők teljesítsék a kiküldetési szintet. Zsuga Imre szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy edzéskörülmények között emeltek tegnap a tatai táborban, vagyis mindkét fogásnemben öt-öt gyakorlatot végezhettek el, és néhányan minimális testsúlyengedményt kaptak.

A két 69 kilós versenyző, Farkas Zoltán és Kecskés Zoltán többet emelt, mint amennyit a kapitány előírt, Diószegi Sándor (94 kg) és Tóth Ferenc (+105 kg) éppen a szintet érte el. Ehrlich György tíz kilóval elmaradt a számára meghatározott súlytól, a kapitány szerint azonban sérülten, az érzékeny csípőjével ez is szép teljesítmény tőle. Zsuga Imre hozzátette, hogy megpróbálja meggyőzni az elnökséget Ehrlich kiutaztatásáról, bár, mint mondta, ez nemcsak a szándéktól, hanem a szövetség kasszájától is függ.

Feri Attila a dohai Világkupa-versenyen elmaradt a várakozástól, csütörtökön aztán jelentkezett a kapitánynál, hogy Tatán újra megpróbálja, de ezúttal sem járt sikerrel. Stark Tibor a Dohában elszenvedett súlyos könyöksérülése miatt esett ki a csapatból.

A nők közül Ajkay Anikó, Ráki Henrietta és Laczi Katalin lett az Eb-csapat tagja a tegnapi edzés után. Az már korábban eldőlt, hogy Likerecz Gyöngyi nem utazik Antalyába, de azért nélküle is négy-öt érmet vár a női csapattól a kapitány, persze fogásnemenkénti eredményhirdetést figyelembe véve. Likerecz tegnap is edzett, ahogy mondani szokták, "az időszaknak megfelelő formában", és Zsuga Imre szerint június elején a junior világbajnokságon akár világrekordot is emelhet. A következő két hétre kemény munkát ígért a kerettagoknak a kapitány, április 23-án pedig megkezdődik az Európa-bajnokság.

A csapat:
Nők: Ajkay Anikó (53), Ráki Henrietta (58), Krutzler Eszter (69), Dankó Ilona (75), Laczi Katalin (75), Varga Viktória (+75).
Férfiak: Tancsics László (56), Farkas Zoltán (69), Kecskés Zoltán (69), Diószegi Sándor (94), Ehrlich György (?, 94), Kovács Zoltán (105), Tóth Ferenc (+105).