Vágólapra másolva!
Minden jel arra mutat, mégsem marad el az Universum Box Promotion április 20-ra, Gdanskba tervezett gálája. A hamburgi klubnál a hírek szerint megnyugodtak a kedélyek, az újságok nem írnak válságról, míg a gála főszereplője, Dariusz Michalczewski egy lengyel lapban elmondta, eszébe nem jut, hogy a küzdelemre nem Lengyelországban kerül sor.

A német hírügynökség által világgá repített hír egyelőre nem okozott nagy riadalmat sem Németországban, sem Lengyelországban. Az interneten hozzáférhető számtalan weboldal közül egyedül a lengyel Super Express foglalkozott a kérdéssel, ahol megszólalt az amerikai Joey de Grandis elleni félnehézsúlyú világbajnoki címmérkőzésre készülő Dariusz Michalczewski is. Dariusz - akinek keresztneve merészt jelent - bátran vállalkozott jóslásra is. "Eszembe sem jutott, hogy a küzdelemre nem Lengyelországban kerül sor" - célzott arra, hogy semmi olyan értesülést nem kapott, amely szerint a gálára nem a megadott időben és nem Gdanskban kerülne sor. A hírek szerint az esemény legnagyobb problémáját a televíziós jogdíjak kérdése jelentette, ugyanis a német Premiere csatorna nehezen tudott megegyezni a lengyel televízióval.

Az Universum nem esett kétségbe - ezt jelzi az a tény is, hogy tegnap (a Kirch-csoport csődjének bejelentése napján) két rendkívüli fontos megállapodást is nyélbe ütött Klaus-Peter Kohl. A klub menedzsere hamburgi sajtótájékoztatón jelentette be, várhatóan az Egyesült Államokban lép kötelek közé következő címmérkőzésén Vlagyimir Klicsko, s ellenfelének Ray Mercert szeretnék megnyerni. "A küzdelem várhatóan június 29-én, New Yorkban lesz, de alternatív helyszínként felmerült New Jersey és Connecticut is. Megegyeztünk többek között Don Kinggel arról, hogy védence, Bernanrd Hopkins hamarosan összeméri majd erejét Michalczewskivel, mégpedig Németországban" - mondta Kohl.

Pincési László

Korábban:

Veszélyben Kokó búcsúmeccse