Vágólapra másolva!
Nem sikerült magyar teniszezőnek tornagyőzelmet aratni a Budapest Openen. A vasárnapi döntőben a Gubacsi, Bovina páros három szettben vereséget szenvedett az ausztrál Barclay, Loit kettőstől a Római Teniszakadémián. A héten megrendezésre kerülő tornák közül csupán a férfiak válogathatnak. Az ATP szervezésében Barcelonában és Houstonban is rendeznek salakpályás versenyt, míg a hölgyek a hétvégén a Fed-kupa első fordulójában léphetnek pályára. A Világcsoportban érdekelt magyar válogatott Spanyolországban szerepel majd.

Két ATP-tornával folytatódik a férfiak teniszévadja. A monte-carlói mesterverseny után ezúttal Barcelona és Houston lesz a két színhely. Előbbin, a hangzatos nevű Open Seat Godo 2002 elnevezésű tornán 955 ezer dollárt osztanak szét a szervezők. A monacói versennyel annyi párhuzam vonható, hogy vasárnap Monte-Carlóban az a két teniszező játszotta a finálét, aki tavaly Barcelonában. A házi döntőt tegnap és egy éve is Juan Carlos Ferrero nyerte Carlos Moya ellen, a tavalyi fináléban hatalmas csatában 4:6, 7:5, 6:3, 3:6, 7:5-re. Az idei viadalt olyan sztárok tisztelik meg, mint az ausztrál Lleyton Hewitt, az orosz Jevgenyij Kafelnyikov, a francia Sebastien Grosjean, az argentin Guillermo Canas, a marokkói Younes el-Aynaoui vagy a már említett spanyol sztárok, Ferrero és Moya.

Houstonban az Egyesült Államok teniszbajnokságán tavaly nagy meglepetés született, hiszen a szabadkártyával induló Andy Roddick nyert, ráadásul a fináléban sem egy sztárral, hanem csak a brit Lee-vel csapott össze (7:5, 6:3). Idén a 400 ezer dollárért a német Tommy Haas indul az első helyen, mögötte Andre Agassi, Andy Roddick, Pete Sampras és James Blake a további sorrend.

A hölgyek ezen a héten a Fed-kupában lesznek érdekeltek. A magyar válogatott idegenben Spanyolországgal csap össze, amennyiben győzne, a Világcsoport második fordulójában az orosz-német találkozó győztese ellen lépne ismét pályára.

A párosítás:
USA - Ausztria
Horvátország - Csehország
Spanyolország - Magyarország
Németország - Oroszország
Szlovákia - Svájc
Argentína - Franciaország
Olaszország - Svédország
Belgium - Ausztrália

A múlt heti tornák végeredményei
Budapest Open (110 ezer dollár), döntők:
egyes:
Müller - Casanova 6:2, 3:6, 6:4
páros:
Barclay, Loit - Bovina, Gubacsi 4:6, 6:3, 6:3

Family Circle Cup, Charleston (1,2 millió dollár), döntő:
Schnyder - Majoli 7:6, 6:4

Monte-Carlo (1,2 millió dollár), döntő:
Ferrero - Moya 7:5, 6:3, 6:4

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Tenisz