Vágólapra másolva!
A múlt heti, monte-carlói tenisztorna két döntőse, a spanyol Ferrero és Moya már biztosan nem ismételheti meg remek teljesítményét, miután hazai pályán, Barcelonában már a harmadik fordulóban búcsúra kényszerültek. A houstoni viadal negyeddöntőjébe öt amerikai jutott, csütörtökön minden összecsapást hazai versenyző nyert meg. A hölgyeknél Anna Kurnyikova bejelentette, ígérete ellenére nem indul Hamburgban.

Csütörtökre kiderült, Barcelonában nem ismétlődhet meg a múlt heti, monte-carlói viadal fináléja, miután mind Juan Carlos Ferrero, mind Carlos Moya elbúcsúzott a további küzdelmektől. A címvédő Ferrero sima 6:2, 6:3-as vereséget szenvedett honfitársától, Alberto Martintól. "Katasztrofálisan adogattam, a tenyereseim sem voltak az igaziak. Ellenfelem sokkal jobban teniszezett" - ismerte be a vesztes. A 12. helyen kiemelt Moya hat játékot csent el az argentin Gaston Gaudiótól (6:4, 6:2), ám az utóbbi hetekben mutatott formája alapján ez nagy meglepetésnek számított. A világ első ausztrál Lleyton Hewitt 74 perc alatt 6:2, 6:4-re elintézte az Estoril Open két héttel korábbi győztesét, Nalbandiant, s pénteken a marokkói Younes El Aynaoui ellen lép pályára.

Open Seat Godo 2002, Barcelona (955 ezer dollár):
3. forduló:
El Aynaoui - D. Sanchez 6:4, 7:6
Hewitt - Nalbandian 6:2, 6:4
A. Costa - Galvani 7:5, 7:6
Gaudio - Moya 6:4, 6:2
Canas - Squillari 6:2, 6:4
Pioline - Hrbaty 6:3, 7:6
Corretja - Lapentti 5:7, 6:3, 6:2
A. Martin - Ferrero 6:2, 6:3

A szerdai Agassi-siker mellé csütörtökön minden mérkőzésen amerikai siker született a houstoni salakpályás amerikai bajnokságon. A nap négy találkozóján Sampras, Roddick, Blake és Todd Martin s győzött, így a negyeddöntőben öt amerikai folytathatja a küzdelmet. Blake könnyedén győzött a szebb napokat is megélt Chang ellen (6:1, 6:4), Sampras ugyanilyen egyszerűen lépett túl a selejtezőből felkerült argentin Puertán (6:2, 6:4). Roddicknak 48 perc kellett, hogy győztesen hagyja el a pályát a spanyol Calatrava ellen (6:2, 6:1), míg a legkeményebb mérkőzésen Todd Martin 7:6, 6:3-ra legyűrte a fiatal orosz Davidenkót.

USA salakpályás bajnoksága, Houston (400 ezer dollár):
2. forduló:
Blake - Chang 6:1, 6:4
Sampras - Puerta 6:4, 6:2
Roddick - Calatrava 6:2, 6:1
T. Martin - Davidenko 7:6, 6:3

Megtört a németországi Kurnyikova-láz. A Bild magazin már hetek óta harsogja, végre ismét Németországban lép pályára a csinos Anna, ám a teniszezőnő váratlan húzással lemondta a jövő heti, hamburgi szereplést. "Elnézést kérek a hamburgiaktól, mert tudom, nagyon sok rajongóm van ott. De hosszú sérülésemből felépülve nem érzem magam kellően fittnek ahhoz, hogy ilyen komoly tornán részt vegyek" - nyilatkozta Kurnyikova. Az orosz sportoló szabadkártyát kapott volna az 585 ezer dolláros viadal szervezőitől, Anna azonban úgy döntött, ezt a két hetet inkább két kisebb tornának szenteli, és inkább a horvátországi Bolban és a lengyelországi Varsóban áll rajthoz.

Pincési László

Korábban:

Kafelnyikov decemberben visszavonulna