Vágólapra másolva!
Kótai Mihály első profi ökölvívó-címmérkőzésén lép a kötelek közé május 24-én Budapesten. Ellenfele a WBC szervezet nagyváltósúlyú interkontinentális övéért az amerikai William Gare, aki huszonhárom találkozójából tizenhetet győzelemmel, hatot vereséggel fejezett be.

A 26 éves magyar bokszoló eddig veretlen, 16 győzelme van. Kótainak ez lesz az első 12 menetesre tervezett találkozója, eddig két mérkőzését 10 menetesre tervezték, de legtovább 8 menetig kellett bokszolnia egy dominikai ellenféllel, éppen Budapesten, az Elektromos csarnokában, ahová a Polish Boxing Promotion versenyzőjének meccsét most is tervezik a WBC szervezet interkontinentális övéért.

Amerikai ellenfele kétszer bokszolt már világbajnoki övért, mind a WBU, mind a WBF trófeájáért kiírt találkozón vereséget szenvedett, Antonio Peruginótól, valamint Steve Robertstől.

Kótai nem tart attól, hogy éppen élete első címmérkőzése egyben profi pályafutása első 12 menetes találkozója lesz: "Most várjuk a videót ellenfelemről, a két címmeccse tiszteletet parancsol, de attól nem tartok, hogy fizikálisan gondot jelentene a 12 menet" - mondta Kótai. "A felkészülés öthetes időszakában közel egy hetet Manchesterben töltök majd, egy brit nemzetközösségi bajnoki címre pályázó brit ellen fogok kesztyűzni, neki május 28-án lesz meccse, tehát egybeesik a formaidőzítésünk. Az itthoni munkát továbbra is Szántó Imre vezeti majd, Manchesterben egy edzőtábor vendége leszek, tehát nem edzőpartnernek megyek, hanem a tábor ad lehetőséget, hogy nekem legyenek edzőpartnereim."

Thury Gábor

Korábban: