Vágólapra másolva!
Az előzetes tervek szerint Sávolt Attila és Kisgyörgy Gergely veszi fel a küzdelmet a hét végén Luxemburg legjobbjai ellen a tenisz Davis-kupa euro-afrikai zónájának második csoportjában. A javában zajló tornák közül Münchenben született meglepetés, ott a címvédő cseh Novakot már a második fordulóban megállította a francia Boutter. A hölgyeknél az orosz Anna Kurnyikova ezúttal Bolban szállította menetrendszerinti kiesését.

A hét végén Luxemburgban lép pályára a magyar férfi Davis-kupa válogatott az euro-afrikai zóna második csoportjában. A magyar csapatban az előzetes tervek szerint Sávolt Attila és Kisgyörgy Gergely játssza a két-két egyest, míg párosban egymás oldalán próbálják kiharcolni a győzelmet. A luxemburgi csapatban a 21 éves Mike Scheidweiler (187 cm, 75 kg) és a 19 éves Gilles Muller (195 cm, 75 kg) szerepel majd. Amennyiben a magyar válogatott nyer, a július 12-14-i fordulóban a Jugoszlávia-Dél-Afrika összecsapás győztesével mérkőzik.

A hét végi párosítás (május 3-5.)
Euro-Afrikai zóna, II. csoport:
Ukrajana - Bulgária
Lettország - Elefántcsontpart
Dánia - Moldávia
Egyiptom - Norvégia
Jugoszlávia - Dél-Afrika
Magyarország - Luxemburg
Örményország - Írország
Ghána - Szlovénia

Münchenben sem élte túl a második fordulót a címvédő. A BMW Open elnevezésű 381 ezer dollár összdíjazású tenisztorna csütörtöki napján kiesett Melbourne cseh hőse, Jiri Novak, akit viszonylag simán, 6:2, 7:5-tel a francia Julien Boutter ütött el a továbbjutástól. Megharcolt az életben maradásért a másodikként rangsorolt német Tommy Haas, aki három szettben gyűrte le a román Pavelt (5:7, 7:6, 6:2). A német következő ellenfele az az orosz Mihail Juzsnyij lesz, ő két, rövidítéses játszmában győzött a német Gross ellen (7:6, 7:6). A hatodik kiemelt marokkói Younes El Aynaoui is nehezen boldogult a cseh Ulihrach ellen, végül 6:4, 4:6, 6:4-re győzött, és idén már hatodszor jutott ATP-torna negyeddöntőjébe.

BMW Open, München (381 ezer dollár)
2. forduló:
Juzsnyij - Gross 7:6, 7:6
El-Aynaoui - Ulihrach 6:4, 4:6, 6:4
Haas - Pavel 5:7, 7:6, 6:2
Boutter - Novak 6:2, 7:5

Sikerrel vette a második akadályt is a brazil Gustavo Kuerten, aki sérülése után először indult komoly versenyen. Az egykori világelső a svéd Magnus Norman ellen győzött a Mallorca Open második fordulójában, ám a 6:1, 5:7, 6:3-as eredmény azt sejteti, van még mit behoznia a Roland Garrosig. "Hihetetlenül jól játszottam 6:1, 5:2-ig, aztán fizikálisan és mentálisan is összeestem. Magnus olyan típusú játékos, akit ha hagysz, akkor feltámad, és veszélyessé válik. Kifejezetten boldog vagyok, hogy nyertem, minden siker növeli az önbizalmamat" - mondta Kuerten a találkozót követően.

Eredmények, Mallorca Open (381 ezer dollár)
2. forduló:
Gaudio - Pioline 6:1, 6:3
Kuerten - Norman 6:1, 5:7, 6:3
Nieminen - Blanco 6:0, 6:3
Hrbaty - Rochus 6:4, 6:4

Kiütéses győzelemmel mutatkozott be Martina Hingis a hamburgi tenisztornán. A svájci teniszező 6:1, 6:0-ra verte a spanyol Torrens Valerót, aki eddig 13 idei tornáján kilencszer a nyitófordulóban esett ki. Most egy körrel tovább húzta. A belga hölgyek kitettek magukért: a második kiemelt Kim Clijsters és a negyedikként rangsorolt Justine Henin egyaránt győzött, előbbi a német Rittnert, utóbbi az ausztrál Prattet verte. "Naponta két órát töltök a konditeremben, a vállam már egész jól működik" - nyilatkozta Clijsters, aki cáfolta a média azon értesülését, miszerint barátja, Lleyton Hewitt miatt ausztrál állampolgárságért folyamodna.

Betty Barclay Cup, Hamburg (585 ezer dollár)
2. forduló:
Clijsters - Rittner 6:3, 2:1-nél Rittner sérülés miatt visszalépett
Hantuchova - Serna 7:6, 6:3
Sanchez-Vicario - Müller 6:4, 2:6, 7:6
Henin - Pratt 6:3, 6:4
Hingis - Torrens-Valero 6:1, 6:0
Schett - Barna 6:1, 6:2
Dokic - Martinez 3:6, 6:2, 6:1

Továbbra sem megy Anna Kurnyikovának. Az orosz teniszszépség korában úgy döntött, inkább a horvátországi Bolban rendezett tornát választja a nívósabb hamburgi viadal helyett, ám, ez a számítása sem jött be. Anna ezúttal a második fordulóban esett ki, a szlovén Tina Pisnik 6:7, 6:3, 6:3-ra győzött ellene. "A vereség ellenére úgy érzem, előre léptem" - jelentette ki Kurnyikova. Kiesett a második helyen kiemelt luxemburgi Anne Kremer is, ő a spanyol Diaz-Olivától szenvedett 6:2, 7:5-ös vereséget. Nem járt jobban a harmadikként rangsorolt bolgár Magdalena Maleeva sem, őt a svéd Asa Svensson verte 7:5, 6:3-ra.

Bol Ladies Open, Bol (140 ezer dollár)
2. forduló:
Majoli - Kostanic 2:6, 6:4, 7:6
Prusova - Sanchez Lorenzo 6:4, 6:3
Diaz-Oliva - Kremer 6:2, 7:5
Pisnik - Kurnyikova 6:7, 6:3, 6:3
Swensson - M. Maleeva 7:5, 6:3

Pincési László

Korábban: