Vágólapra másolva!
A tét nélküli vasárnapi két egyes találkozón előbb Tatár Zsolt vesztett, majd Kisgyörgy Gergely nyert a Luxemburg elleni tenisz Davis-kupa mérkőzésen. Az összecsapás már szombaton eldőlt, miután a hazaiak 3-0-ás vezetésre tettek szert. A magyar válogatott a Dél-afrikai Köztársaság csapatával játszik július 12-14-én a bennmaradásért.

Az Euro-afrikai zóna tizenhatcsapatos II. csoportjának első fordulójában, Alzette:
Luxemburg - Magyarország 4-1
Kramer-Tatár 6:7, 7:6, 6:3
Schaul-Kisgyörgy 3:6, 7:6, 3:6

A magyar válogatott a Dél-afrikai Köztársaság csapatával játszik július 12-14-én a bennmaradásért. Az afrikai együttes az első fordulóban 3-2-re kapott ki Jugoszláviától.

Clijsters legyőzte a világelsőt

A második helyen kiemelt Kim Clijsters nyerte a hamburgi, 585 ezer dollár összdíjazású női tornát: a tizennyolc éves belga játékos a döntőben három játszmában győzött a világranglista-vezető amerikai Venus Williams ellen.ű

Eredmény:
Clijsters (belga, 2.) - V. Williams (amerikai, 1.) 1:6, 6:3, 6:4

Az első szett után még úgy tűnt, hogy a címvédő tengerentúli klasszis simán nyeri a találkozót. Clijsters játéka azonban feljavult és a mérkőzés hátralévő részében már az ő akarata érvényesült, végül egy óra ötvenegy perc alatt diadalmaskodott. Sikeréért 93 ezer dollárt vehetett át, míg V. Williams 49 500 dollárral lett gazdagabb.

Hingis nem indul Berlinben

A svájci Martina Hingis lemondta a részvételt a hétfőn kezdődő, 1,2 millió dollár összdíjazású berlini tornán. Az egykori világelső bokasérülésre hivatkozva döntött így. A német főváros viadalán az amerikai Jennifer Capriati lesz az első, a belga Kim Clijsters a második kiemelt. Az eredetileg harmadik Hingis helyére a szintén belga Justine Henint rangsorolták a szervezők.