Vágólapra másolva!
Roger Federer, akit a teniszvilág egyik legtehetségesebb játékosaként tartanak számon, remek teljesítménnyel nyerte az orosz Marat Szafin elleni döntőt a 2,828 millió dollár összdíjazású németországi tornán, a Mester-sorozat ötödik állomásán.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
Federer a győzelemért járó trófeával

Hétfőtől Szafin (300 pont) vezeti majd a világbajnoki pontversenyt, az ATP Race-t Federer (299) előtt.

A döntőben:
Federer (svájci, 11.) - Szafin (orosz, 6.) 6:1, 6:3, 6:4

A Mester-sorozat tornagyőztesei 2002-ben:
Indian Wells: Hewitt (ausztrál)
Miami: Agassi (amerikai)
Monte-Carlo: Ferrero (spanyol)
Róma: Agassi
Hamburg: Federer

A többi torna:
Toronto (július 29. - augusztus 4.)
Cincinnati (augusztus 5.-11.)
Madrid (október 14.-20.)
Párizs (október 28. - november 3.)
Sanghaj (Mester-kupa, november 12-17.)

Az ATP közös tornát javasol

Mark Miles, az ATP első számú vezetője azt szeretné, ha az Indian Wells-i és a Miamiban sorra kerülő tornához hasonlóan jövőre már Hamburgban is egy időben rendeznék meg a férfiak és a nők teniszversenyét. "Szerintem ezzel tudnánk leginkább növelni a szurkolók érdeklődését. Remélem, hogy hamarosan már nem csak Indian Wellsben és Miamiban rendeznek közös tornát, sőt Hamburg mellett még egy helyszínen meg lehet ezt tenni" - mondta Miles.

A németországi szervezők számára ez a javaslat megnyugtató, mert veszélyben volt a férfiviadal jövője. Korábban ugyanis szóba került, hogy kilenc helyett csak hét helyszínen bonyolítanák le a Mester-sorozatot, s Hamburg lett volna az egyik kieső. A közös tornát tíz nap alatt rendeznék meg. Az idei naptárban a nők 585 ezer dollár összdíjazású eseménye két héttel előzte meg a férfiakét.

Spanyol és francia győzelem a csapat-Világkupán

A Kék és a Vörös csoport egy-egy mérkőzésével elkezdődött Düsseldorfban a férfi teniszcsapatok Világkupája. A nyitányon a spanyolok és a franciák már a két egyéni találkozó után - a záró páros előtt - behozhatatlan előnyre tettek szert a britek, illetve az amerikaiak ellen.

Az első fordulóban, Kék csoport:
Spanyolország - Nagy-Britannia 2-1
Corretja - Lee 6:3, 6:4
Costa - Henman 4:6, 6:3, 6:2
Corretja, Blanc - Lee, Maclagan 3:6, 5:7

Vörös csoport:
Franciaország - Egyesült Államok 3-0
Clément - Roddick 3:6, 6:4, 6:4
Escudé - Sampras 7:6 (7-3), 2:6, 7:6 (7-2)
Clement, Escudé-Blake, Palmer 6:1, 6:1

Serena Williams tizennegyedik tornagyőzelme

Az amerikai Serena Williams visszavágott a belga Justine Heninnek az egy héttel ezelőtti, berlini döntőben elszenvedett vereségért, s megnyerte az 1,224 millió dollár összdíjazású római női tornát.

A döntőben:
S. Williams (amerikai, 4.) - Henin (belga, 5.) 7:6 (8-6), 6:4

A tengerentúli csillag idei harmadik, pályafutása tizennegyedik egyéni tornagyőzelmének örülhetett. Serena Williams, aki bokasérülést szenvedett az első szettben, 182 ezer dollárt kapott mostani sikeréért.

Korábban: