Vágólapra másolva!
Az amerikai Evander Holyfield legyőzte honfitársát, Hasim Rahmant az Atlantic Cityben rendezett profi nehézsúlyú ökölvívó mérkőzésen. A bíró orvosi tanácsra a nyolcadik menetben Rahman sérülése miatt félbeszakította a találkozót, ekkor két pontozó 69-64-re Holyfieldet, egy 67-66-ra ellenfelét látta jobbnak.

Rahman bal füle nagyon bedagadt, a mérkőzésvezető ezért szüntette be a 12 menetesre tervezett összecsapást. "Úgy éreztem, mintha valami súlyos fémtárggyal ütöttek volna fejbe, Az első menetben lefejelt, de hiába szóltam a bírónak. Nem érzem magam legyőzöttnek, nem hiszem, hogy ez sportszerű, hivatalos meccs lett volna" -mondta Rahman, aki annak ellenére visszavágót szeretne, hogy korábban kijelentette: ha kikap, akkor visszavonul. "Kiválóan érzem magam, egy egész szolid legyintéssel lecsaptam. Hamarosan újabb címmeccsem lesz, várhatóan a Ruiz-Johnson összecsapás győztesével mérkőzöm. De jobban örülnék, ha a Lewis-Tyson túlélőjével játszhatnék" - nyilatkozta Holyfield.

A két volt világbajnok közül a 39 éves Holyfieldnek ez volt pályafutása során a 38. sikere öt vereség és két döntetlen mellett. Tíz évvel fiatalabb riválisa negyedszer kapott ki, 35-ször nyert profi karrierje során. A találkozó során a győztes öt-, a vesztes kétmillió dollárral gazdagodott.