Vágólapra másolva!
Sima, meggyőző sikert aratott a két Williams-lány, Venus és Serena a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében, s miután különböző ágon vannak, szombaton akár testvérharcot is láthat a párizsi közönség a Roland Garros női fináléjában.

A nap legnagyobb csatáját az argentin házi rangadó, a Clarisa Fernandez-Paola Suarez összecsapás szolgáltatta. Az esélyek Suarez mellett szóltak, éppen ezért meglepő, hogy Fernandez a döntő szettben 6:1-re győzött, és pályafutása során először Grand Slam-elődöntőbe került, ahol ellenfele Venus Williams lesz.

"Az az igazság, hogy még magamat is megleptem az elődöntővel. Nagyon elégedett vagyok magammal, sokat és jól dolgoztam. Határtalan a boldogságom" - nyilatkozta a világranglista 87. helyén álló Fernandez, aki végig agresszívan és pontosan játszott, s aki ezzel a győzelemmel visszavágott honfitársnőjének, a két héttel korábban, Madridban elszenvedett vereségért. "Úgy gondolom, Clarisa remekül teniszezett. A második szettben még volt esélyem, de aztán gyorsan elszálltak a reményeim" - értékelt Suarez.

Venus és Serena Williams egyaránt biztosította helyét a legjobb négy között. Serena 49 percet engedélyezett a két évvel korábbi győztes francia Pierce-nek (6:1, 6:1), míg nővére, a háromszoros bajnok Monica Selest verte 6:4, 6:3-ra.

A címvédő és első helyen kiemelt amerikai Jennifer Capriati a vártnál nehezebben jutott a legjobb négy közé. Sokáig úgy tűnt, hogy Capriati simán nyeri a Jelena Dokic elleni találkozót, hiszen magabiztosan hozta az első szettet. A jugoszláv teniszező azonban pontos és agresszív játékkal kiegyenlített. Végül kiderült: túlságosan sok energiáját emésztette fel a második játszma, azt követően ugyanis már csak egy gémet tudott nyerni.

Nagy csatát hozott a keddre maradt negyeddöntő a férfiaknál is. A spanyol Albert Costa öt szettben, 7:5, 3:6, 6:7, 6:4, 6:0-ra verte a kiemelési rangsorban öt pozícióval előtte lévő argentin Guillermo Canast. A spanyol, aki a címvédő Gustavo Kuertent búcsúztatta egy fordulóval korábban hihetetlen sorozatot produkált a találkozó vége felé. A negyedik szettben még Canas vezetett 4:2-re, ám innen Costa zsinórban tíz játékot nyert. "Jobban játszottam, mint Kuerten ellen, de meg kellett küzdenem minden pontért. Amikor befejeződött a negyedik szett, azt mondtam magamnak: vagy most megcsinálod, vagy soha! Nagyszerű érzés, hogy 1995 és 2000 után harmadik nekifutásra végre túljutottam a negyeddöntőn" - értékelte sikerét Costa.

Sötétedés miatt a harmadik szettben félbeszakadt a férfi egyes második negyeddöntője Alex Corretja és Andrei Pavel között, a találkozót szerdán folytatják.

Nők, negyeddöntő:
S. Williams (amerikia, 3.) - Pierce (franca) 6:1, 6:1
Fernandez (argentin) - Suarez (argentin) 2:6, 7:6, 6:1
V. Williams (amerikai 2.) - Seles (amerikai, 6.) 6:4, 6:3
Capriati (amerikai, 1.) - Dokic (jugoszláv, 7.) 6:4, 4:6, 6:1

A csütörtöki elődöntő párosítása:
Capriati - S. Williams
V. Williams (amerikai, 2.) - Fernandez (argentin)

Férfiak, negyeddöntő:
A. Costa (spanyol, 20.) - Canas (argentin, 15.) 7:5, 3:6, 6:7, 6:4, 6:0
Corretja (spanyol, 18.)-Pavel (román, 22.) 7:6 (7-5), 7:5, 4:5-ös állásnál sötétedés miatt félbeszakadt

A negyeddöntő szerdai mérkőzései:
Agassi (amerikai, 4.) - Ferrero (spanyol, 11.)
Szafin (orosz, 2.) - Grosjean (francia, 10.)

Pincési László

Ajánlat: