Vágólapra másolva!
A sérült Martina Hingis, Lindsay Davenport és a címvédő Goran Ivanisevic mellett újabb két sztár mondta le a wimbledoni szereplést. A két hét múlva sorra kerülő tornán nem indul a gyenge formában lévő spanyol Arantxa Sanchez-Vicario és a Roland Garros friss győztese, a házasságra készülő Albert Costa sem.

A francia nyílt teniszbajnokságon aratott szenzációs győzelmét követő eufóriában a spanyol Albert Costa szurkolói szempontból tett egy szomorú bejelentést is: nem indul a két hét múlva kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornán. "Nem tudok Londonba utazni, mert akkor nősülök" - jelentette be Costa, aki vasárnap, Párizsban 6:1, 6:0, 4:6, 6:3-ra győzött honfitársa, Juan Carlos Ferrero ellen. A tavalyi bajnok, a horvát Goran Ivanisevic már korábban bejelentette, vállműtétje miatt nem indulhat a füves pályás bajnokságon.

Kimerültség miatt nem lép pályára Wimbledonban az 1995-ben és 1996-ban döntős Arantxa Sanchez-Vicario sem. A volt világelső spanyol játékos tizenkét évvel ezelőtt az ausztrál tornát hagyta ki, azt követően azonban sorozatban 45 Grand Slam-viadalon vett részt. A 30 éves egykori klasszis idén gyengén szerepelt a GS-versenyeken: Melbourne-ben és Párizsban is az 1. fordulóban kapott ki. Különösen a Roland Garroson maradt el a várakozásoktól: 6:0, 6:1-es vereséget szenvedett honfitársától, Marta Marrerótól. A hölgyek mezőnyéből hiányzik még két másik korábbi világelső, a sérült svájci Martina Hingis és az amerikai Lindsay Davenport is.