Vágólapra másolva!
A Lennox Lewis-Mike Tyson profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címmérkőzés volt minden idők legjövedelmezőbb fizető tévéközvetítése. Az HBO bejelentette, hogy a Showtime-mal alapított közös vállalkozása 103 millió dollárt kasszírozott a szombat éjszakai, Memphisben rendezett mérkőzés sugárzásából. Az adásra több mint 1,8 millióan fizettek elő, s ez az 57 dolláros egységárral kalkulálva teszi ki a 103 milliós bevételt.

Ez hárommillió dollárral magasabb bevétel, mint az eddigi rekord volt. Az 1997-es, második Tyson-Holyfield mérkőzés kereken százmillió dollárt hozott a konyhára.

"A hatalmas érdeklődés még a legvadabb reményeinket is felülmúlta" - mondta Mark Taffett, az HBO Sports alelnöke. "A sportág soha nem tapasztalt magasságokba emelkedett ezen az éjszakán."

Hogy mik voltak ezek a "vad remények", azt nem részletezte az alelnök, de köztudott, hogy mintegy százmilliós bevételre számított az HBO.

A Stanley-kupa döntője is most zajlik, pillanatnyilag 3-1-re vezet a Detroit Red Wings a Carolina Hurricanes ellen. A sorozat nézettsége 52 százalékkal magasabb, mint tavaly ilyenkor a Colorado Avalanche-New Jersey Devils párharcé volt.

A negyedik meccset - amit 3-0-ra megnyert a Detroit - 5,1 millióan látták az ABC adásában, s ezáltal ez lett a leginkább nézett döntőbeli negyedik meccs az 1997-es Philadelphia-Detroit összecsapás óta, melyet 4,3 millióan néztek az ESPN-en.

Ch. Gáll András

Korábban:

Lewis móresre tanította Tysont