Vágólapra másolva!
A hollandiai s'Hertogenbosch városa férfi- és női tenisztornának egyaránt helyt ad, a gyengébbik nem képviselői között pályára lép Mandula Petra is, aki a spanyol Torrens Valeróval meccsel az első fordulóban. Eastbourne-ben a nyolc év után ismét egyest játszó amerikai Navratilova az orosz Panovával küzd a továbbjutásért.

A hét legrangosabb női tenisztornáját az angliai Eastbourne-ben rendezik, ahol a Britannic Asset Management elnevezésű, 585 ezer dollár összdíjazású bajnokságon nyolc év után ismét egyéniben lép pályára Martina Navratilova. A 45 éves amerikai klasszis a szervezőktől kapott szabadkártyát, ellenfele az orosz Tatjana Panova lesz. Párosban Natasha Zvereva oldalán hétfőn Amanda Coetzer és Lori McNeill ellen lép pályára.

"Eastbourne-ben játszani olyan, mintha hazamennék, nagyon szeretem ezt a helyet. De ez csak egyszeri alkalom, nem visszatérés. Azért játszom, mert fogadtam edzőmmel, Giselle Tiradóval és vesztettem. Nem tudom, milyen lesz ismét játszani, az biztos, hogy az emlékeim még élénken élnek" - nyilatkozta a teniszlegenda, aki Zverevával Wimbledonra készül.

A tornán egyébként nem indul a tavalyi győztes, hosszú ideje sérült, amerikai Lindsay Davenport (tavaly a spanyol Magui Sernát verte 6:2, 6:0-ra), ám játszik a két évvel ezelőtti Roland Garros-győztes francia Mary Pierce, a japán Szugijama,a dél-afrikai Amanda Coetzer, az orosz Anna Kurnyikova és Jelena Lihovceva, illetve az amerikai Chanda Rubin. Az első három kiemelt Jelena Dokic, Sandrine Testud, és Daniela Hantuchova.

A hét másik viadala már koedukált lesz, hiszen az Ordina Open elnevezésű torna a hollandiai s'Hertogenbosch városában mind a hölgyeknek, mind a férfiaknak nyújt versenyzési lehetőséget.

A hölgyeknél tavaly a belga Justine Henin győzött, a fináléban honfitársnőjét, Kim Clijsterst verte 6:4, 3:6, 6:3-ra. Idén is ők ketten az első kiemeltek, rajtuk kívül még az orosz Jelena Gyementyijeva, a francia Amelie Mauresmo a bolgár Magdalena Maleeva és a spanyol Cristina Torrens Valero jelenti a rangot. Utóbbi az első fordulóban éppen Mandula Petra ellen lép pályára, a győztes a Danilidou (görög) - Pucsek (fehérorosz) összecsapás továbbjutójával meccsel. A férfiaknál tavaly az ausztrál Lleyton Hewitt nyert, a fináléban az argentin Guillermo Canast 6:3, 6:4-re győzte le. A finalistákon kívül idén a svájci Federer, a spanyol Robredo, a francia Escude és a holland Schalken emeli a színvonal rangját.

Rangosabb esemény a 381 ezer dollár összdíjazású nottinghami Samsung Open, ahol nem indul a tavalyi bajnok svéd Thomas Johansson (2001-ben az izraeli Harel Levyt verte 7:5, 6:3-ra), aki csípősérülés miatt lépett vissza. Ezzel az amerikai Andy Roddick lett az első kiemelt, rajta kívül még a francia Santoro, a spanyol Portas, a dél-afrikai Ferreira és két argentin, Nalbandian, valamint Zabaleta a viadal esélyese.

Pincési László

Korábban: