Vágólapra másolva!
Megsértődött Anna Kurnyikova a BBC riporterének kérdése miatt. Miután az orosz teniszező három játszmában kikapott honfitársnőjétől, Tatjana Panovától a wimbledoni bajnokság első fordulójában, Garry Richardson azt firtatta: miért nem szatellit-körversenyeken indul. Mindeközben Andre Agassi tíz év után nyerhet ismét Wimbledonban.

"Szerintem csak maga gondolja így! Nincs semmi baj az önbizalmammal, és azokon a viadalokon veszek részt, amelyiken akarok vagy ahova meghívnak" - mondta a 21 éves szépség, aki még soha életében nem nyert tornát, és a nem hivatalos füves pályás vb-re is úgy készült, hogy közben melltartókat reklámozott.

Az újságíró az interjút követően kifejtette: ő arra gondolt, hogy Andre Agassi 1997-ben nem szégyellt kis versenyeken szerepelni, s így nyerte vissza régi formáját. "Pedig ő már világelső is volt előtte" - tette hozzá.

A példaként említett Agassi közben rekordot dönthet: ha jövő vasárnap ő emelné a magasba a bajnoknak járó trófeát, az azt jelentené, hogy tíz év után diadalmaskodna újra, s ez korábban még senkinek sem sikerült.

"Ez a világ legjelentősebb tornája, semmi kétség" - mondta a 32 éves amerikai klasszis. " Boldog vagyok, hogy egyszer már nyerhettem, de természetesen örülnék, ha ez ismét sikerülne. Tíz évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy még ma is itt fogok játszani."

Agassi hétfőn könnyedén jutott tovább az első fordulóból, három sima játszmában verte az izraeli Harel Levyt.

A két egyéni győzelem között eltelt idő rekordját az ausztrál Evonne Goolagong (1971 és 1980), illetve az amerikai Jimmy Connors (1974 és 1982) tartja Wimbledonban.

Ajánlat: