Vágólapra másolva!
A címvédő Arató Dávid nyerte a Gemenci Nagydíj nemzetközi kerékpáros versenyt. A harmadik, egyben befejező szakaszon a szlovák Milan Sihelsky bizonyult a legjobbnak.  

Közel száz kilométer várt a még versenyben lévokre a XXVIII. FIAT Gemenci Nagydíj harmadik, befejezo szakaszán. A kezdés elott élre hívták a négy vezeto mezt viselo sportolót. A FIAT Kék mezében Arató Dávid indult, jelezve, hogy o vezeti az összetett egyéni versenyt.

Zöld trikóban Remák Zoltán várhatta a futam kezdetét, hiszen a megelozo etapok során neki sikerült a legtöbb pontot gyűjtenie a gyorsasági hajrákon. A hegyek királya címért folytatott csatában a legjobb mindig a pöttyös trikót viseli, ami a startvonalnál Anatoliy Varvaruk vállain feszült. Az összetett verseny hetedik helyén álló Garamszegi László a legjobb magyarnak járó fehér mezben startolhatott. A múlt heti országúti Magyar Bajnokság ezüstérmese nem csak önmagáért, hanem a csapatáért is küzdött szombat délelott, hiszen a Betonexpressz FTC meglepetésre az élrol várhatta a befejezo szakaszt.

A szombat délelott megtartott futam Szekszárd belvárosából indult. A Béla térrol 93 kerekes vágott neki a távnak a versenyigazgató rajtjelére. A rendkívül látványos futam során elobb két nagyobb kör várt a mezonyre Ocsény, Decs, Sárpilis és Várdomb érintésével. Az utolsó 25 km-t pedig öt városi körben teljesítették a résztvevok.

A start után egybol kezdodött a harc a kék trikóért, amit mutatott a 45-50 km/h-ás sebesség is. Eloször Csomor Zoltán (magyar, Mapei Kanizsa KK II.) szakadt el a többiektol. Az egykori kétszeres ifjúsági országúti Magyar Bajnok, aki egyébként Szekszárdon kezdte pályafutását, 10 km megtétele után már hatod magával tekert a boly elott. A tolnai megyeszékhelyre Milan Shielsky, Dragomir Marinkovic, Timo Behnke, Steig Gábor, Steig Csaba és Csomor Zoltán másfél perc elonnyel érkezett. A mezonyt a Mapei Kanizsa KK csapata próbálta vissza fogni, ez által is támogatva az élen tekero klubtársakat, ami sikerült is, hiszen a belvárosi kiskörökbe már négy perc elonnyel érkeztek a szökevények.

Innentol kezdve mind az élboly, mind az üldözocsoport darabokra hullott. Sajnos elsoként a magyar Csomor Zoltán intett búcsut a szakaszgyozelemért járó serlegnek, mivel nem bírta a gyilkos tempót. Három körrel a vége elott már a 22 éves Dragomir Marinkovic is leszakadt. Az utolsó tíz km-re egyre biztossabbá vált, hogy az ötszörös országúti Magyar Bajnok, a Gemenci Nagydíj történetének kétszeres összetett egyéni gyoztese Steig Csaba folytatja fantasztikus sorozatát. 2000 óta ugyanis ezen a szakaszon mindig dobogóra állt. Nem volt ez másként az idén sem, de a közönség nagy bánatára "csak" második lett a 31 éves kerekes Milan Shielsky mögött. Csaba testvére, Gábor már képzeletben a dobogó harmadik fokán állhatott, de elkészült az erejével. Ennek ellenére a hatodik helyen végzett a szakaszon. Szinte a semmibol elobukkant Oleksandr Kvachuk, a 2001-es ifjúsági országúti Világbajnok, aki nagyszerű utolsó kört tekerve harmadikként végzett.

A pontversenyben is meglátszott a mai szakasz nehézsége, hiszen a zöld trikót Steig Csaba szerzete meg, ezáltal a verseny legjobb sprintere lett. A hegyek királya címért folyó küzdelembe végül Steig nem tudott beleszólni, de a harmadik helyre így is feljött. A pöttyös trikót végül Anatoliy Varvaruk szerezte meg.

A mai nap során az összetett versenyben már nem volt változás, így a versenyt a tavalyi gyoztes Arató Dávid nyerte meg.