Vágólapra másolva!
Az ausztrál Bradley McGee nyerte a Tour de France kerékpáros körverseny szombati szakaszát. Összetettben továbbra is a spanyol Igor Gonzalez Galdeano vezet.

A viadal történetének első magyar indulója, Bodrogi László - önhibáján kívül - a 145. helyen ért célba, így pillanatnyilag a 99. pozíciót foglalja el.

A Mapei kerekese ezúttal is sokat vállalt magára, a szakasz elején szökésben volt, de gyorsan utolérték. Az utolsó kilométereken azután tömegbukás történt, ennek részese volt az utóbbi három kiírás győztese, az amerikai Lance Armstong, a hazaiak kedvence Laurent Jalabert, valamint a világbajnok spanyol Oscar Freire Gomez is. Bodroginak utóbbit kellett bevárnia. Végül valamennyien célba értek, de hátránnyal.

Az amerikai nem sérült meg: "Szerencsém volt, mert a lábamat sikerült gyorsan kihúznom a pedálból. Csak a hátsókerekem ment szét, ezért kellett megállnom. Ilyennel minden nap számolni kell."

letour.frhttp://www.letour.fr/

Kapcsolódó hír, hogy újra versenyezhet a doppingbotrányba keveredett Marco Pantani és Stefano Zanini. A döntést az Olasz Kerékpáros Szövetség fellebbviteli bizottsága hozta meg. A június 17-i elsőfokú határozat alapján Pantani, a Tour de France és a Giro d'Italia 1998-as győztese nyolc-, Zanini hathónapos eltiltást kapott, mivel a tavalyi olasz körversenyen egy razzia során szállodai szobájukban a tiltott listán szereplő inzulint találtak a rendőrök.

A fellebbviteli testület indoklása szerint nem bizonyítható, hogy a kerekesek doppingoltak - egyikük sem akadt fenn ugyanis a vizsgálatokon -, az pedig nem bűncselekmény, ha valaki cukorbetegség elleni gyógyszert tart magánál.

7. szakasz: Bagnoles-de-l'Orne - Avranches, 176 km:

1. McGee (ausztrál) 4:10:56 óra
2. Kirsipuu (észt) azonos idővel
3. Horillo (spanyol) a. i.
... 23. I. Galdeano (spanyol) a. i.
... 91. Armstrong 27 mp. hátrány
... 92. L. Jalabert (francia) a. i.
... 145. Bodrogi László 1:40 p. h.

az összetettben:

1. I. Galdeano 27:39:59 ó
2. Beloki (spanyol) 4 mp. hátrány
3. Jaksche (német) 12 mp. h.
4. Olano (spanyol) 22 mp. h.
5. Nozal (spanyol) 27 mp. h.
6. Azevedo (portugál) 28 mp. h.
... 8. Armstrong 34 mp. h.
... 99. Bodrogi 5:31 p. h.