Vágólapra másolva!
Idén végre úgy tűnt, hogy pénzügyi nehézségei, viharos válása és apasági pere után rendbe jön Boris Becker élete, ám a napokban ismét kellemetlen üggyel, adócsalás vádjával került a címlapokra a közelmúlt német teniszcsillaga.

A német lapok napok óta újra a háromszoros wimbledoni bajnok anyagi ügyeiről írnak, miután a sportoló vádlója, Manfred Wick a Focus hasábjain bedobta az adócsalás vádját a köztudatba. A közvélemény természetesen kíváncsian várja a fejleményeket, a vádló azonban hajthatatlan: nem óhajt további részleteket közölni. Amit biztosan tudni lehet az az, hogy a feljelentés alapja Becker hamisan megnevezett egykori lakóhelye.

Az excsillag papírjaiban ugyanis a kilencvenes évek elején állandó lakóhelye megnevezéséül Monaco szerepelt, miközben a vádló szerint köztudottan nővére müncheni lakásában élt. Az ügyben nyomozók is fenntartják álláspontjukat, miszerint Becker Münchenben irányította üzleti ügyeit, tehát Németországban kellett volna adóznia.

teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31016

A folytatásra már csak néhány hetet kell várniuk a kíváncsiskodóknak, az ügyben illetékes bíróság ugyanis augusztusban dönt az ügyben.

Pircs Anikó