Vágólapra másolva!
A 75 kg-os Balzsay Károly aranyéremért mérkőzhet az oroszországi Permben zajló ökölvívó Európa-bajnokságon, miután az elődöntő első menetében feladásra késztette a francia Mamadou Diambangot.

Az alig két percig tartó összecsapáson a pontozóknál 3-1-re vezetett Diambang, amikor az első megrendítő erejű ütést kapta Balzsaytól. Ekkor a vezetőbíró még továbbengedte a mérkőzést, de a magyar bokszoló következő találata végzetes volt. Diambangra számolni kellett, s bár edzője bedobta a törülközőt - így a végeredmény hivatalosan feladásnak minősül -, Balzsay tulajdonképpen KO-val nyert. A vasárnapi fináléban a finn Rauhalát pontozással legyőző ukrán Oleg Maskin lesz Balzsay ellenfele. A pénteki elődöntők során a 81 kg-os Szűcs István a permi születésű orosz Mihail Galával mérkőzik.

A orosz ökölvívók fölénye egyértelmű a permi Európa-bajnokságon. A csütörtöki elődöntőkből a hazaiak mind az öt versenyzője bejutott a fináléba, mindössze a 75 kg-ban nincs orosz bokszoló. Balzsay Károly súlycsoportjában az a román Bute ütötte el a továbbjutástól az orosz Gajdarbekovot, akit a nyolc között éppen a magyar öklöző búcsúztatott.

Bokszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=32575

Pénteken újabb hat kategória elődöntőit rendezik meg - köztük 81 kg-ban a Szűcs István-Gala párharcot -, s valamennyiben érdekelt orosz, így előfordulhat, hogy a tizenkét fináléból tizenegyben lesz hazai bokszoló.

A vasárnapi döntők eddig kialakult párosításai:
48 kg: Szergej Kazakov (Oroszország) - Vjacseszlav Gojan (Moldova)
54 kg: Havazi Hacsigov (Fehéroroszország) - Gennagyij Kovaljov (Oroszország
60 kg: Alekszandr Maletyin (Oroszország) - Borisz Georgiev (Bulgária)
67 kg: Aldo Bokalo (Ukrajna) - Timur Gajdalov (Oroszország)
75 kg: Balzsay Károly (Magyarország) - Oleg Maskin (Ukrajna)
91 kg: Jevgenyij Makarenko (Oroszország) - Vjacseszlav Uzelkov (Ukrajna)