Vágólapra másolva!
Pénteken Monte-Carlóban kerül sor az atlétikai Golden League-sorozat negyedik versenyére. Az Aranyliga fődíjára, az 50 kilogramm aranyra még öten pályáznak: Hicham el-Guerrouj, Felix Sánchez, Marion Jones, Gail Devers és Ana Guevara.

Egy héttel ezelőtt a Golden League harmadik állomásán, Rómában váratlanul három fővel csökkent az aranyrudakra esélyesek névsora: az olasz fővárosban meglepetésre a brit Jonathan Edwards (hármasugrás), a kenyai Benjamin Limo (5000 m) és a román Gabriela Szabo (5000 m) is elvesztette veretlenségét, s így az aranyreményét is. Akik viszont eddig még nem találtak legyőzőre: a marokkói Hicham el-Guerrouj (1500 m/1 mérföld), a dominikai Felix Sánchez (400 m gát), illetve a nőknél az amerikai Marion Jones (100 m) és Gail Devers (100 m gát), valamint a mexikói Ana Guevara (400 m). Ők öten pénteken este is esélyesként állnak rajthoz a II. Lajos stadionban. (Az 50 kg aranyból az részesülhet, aki mind a hét Golden League-viadalon győz.)

Atlétikahttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=29233

Az öt kitüntetett versenyszám mellett a női rúdugrásra is érdemes lesz figyelni, hiszen a keddi stockholmi DN Gala után ismét összecsap az orosz Feofanova és az amerikai Dragila. A svéd fővárosban az orosz atlétanő 478 centire javította az Európa-csúcsot, s a 482-es világcsúcskísérletei is biztatóak voltak. (A világrekordot 481-gyel tartó Dragila csupán 442-ig jutott.) A 21 éves Feofanova a monte-carlói verseny szerdai sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy pénteken megkísérli megjavítani a világcsúcsot. Amennyiben ez sikerülne, akkor 25 ezer euró "prémiumot" kapna a rendezőktől. Érdekesség, hogy a többi versenyszámban 50 ezer eurót ér a világrekord.

Monte-Carlóban két magyar versenyző indul: a nőknél gerelyhajításban Szabó Nikolett, 800 méteren pedig Varga Judit.

Fábik Tibor