Vágólapra másolva!
Csúfos, 5-0-s vereséget szenvedett a magyar nőitenisz-válogatott a Fed-kupa hét végi fordulójában. Mandula Petráék a szombati két vereség után elvesztették vasárnapi meccseiket is Argentínával szemben, így (kiesve a világcsoportból) jövőre ismét az Euro-afrikai zóna I. csoportjában lépnek majd pályára.

Fed-kupa, világcsoport, osztályozó:
Magyarország - Argentína 0-5
Mandula Petra - Clarisa Fernandez 5:7, 6:2, 4:6
Gubacsi Zsófia - Mariana Diaz-Oliva 6:4, 5:7, 3:6
Kapros Anikó, Nagy Kyra - Mariana Diaz-Oliva, Laura Montalvo 6:3, 4:6, 0:6

A nap első mérkőzésén Mandula Petra feladata lett volna, hogy a 0-2-es állást még mentse valahogy, s esélyt adjon az esetleges fordításra. A magyar játékos (97. a világranglistán) hatalmas lehetőséget szalasztott el a 46 perces első játszmában, mert 3:0-ra vezetett. A szinte végig védekező stílusban teniszező Fernandez (38.) azonban nagy küzdelemben egyenlített, majd a hajrában is pontosabb volt.

Mandula fél óra alatt egyenlített, de a döntő szettben 3:1-es hátrányba került. Jó játékkal azonban még egyenlített (4:4), de a végén újra sokat rontott, s ez eldöntötte a meccs sorsát.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31016

Temesvári Andrea kapitány bosszús volt a kiesés miatt, de nem hibáztatja a játékosokat: "Mindhárom elveszített mérkőzésen győzhettünk volna, apróságokon múlott a siker. Sajnálom, hogy Mandula Petra nem tartotta életben reményeinket, mert jól játszott. Egyértelmű a célunk, jövőre vissza kell kerülnünk a világcsoportba."