Vágólapra másolva!
A vasárnapi szakaszgyőztes francia Virenque boldog, az összetettben persze élen álló, sőt előnyét a vereség ellenére növelő amerikai Armstrong csak a közönségben csalódott, Bodrogi még versenyben van, egyre valószínűbb, hogy első magyarként végigkerekezi a Tourt.
EPA
Felesége, Kristen karjaiban a vesztes éllovas
Fotó: EPA


Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Virenque csak azért tudta begyűjteni ötödik Tour-szakaszgyőzelmét, mert az orosz Bocsarov társaként meglehetősen korán szökésre vállalkozott, a későn eszmélő mezőny pedig már nem tudta befogni őket. Armstrong még annak tudatában is megkísérelte a lehetetlent, hogy nem számíthatott csapattársai segítségére, a hét és fél perces hátrány ledolgozására azonban az ő képességei is kevésnek bizonyultak.

Az utolsó kaptatón végül öt percet sikerült lefaragnia a különbségből, így egyáltalán nem kell szégyenkeznie eredménye miatt. Különösen, hogy összetettben tovább növelte előnyét, legnagyobb ellenfelei ugyanis nem tudtak nyomában maradni a hegyen. A második helyen álló spanyol Belokival szemben már közel négy és fél perc az előnye, a harmadik helyezett litván Rumsas pedig már több mint hatperces hátránnyal követi.

Az elmúlt évet doppingvétség miatt kihagyó Virenque diadala nagy örömöt okozott Franciaországban, a legboldogabb mégis a legjobb hegyi versenyzőnek járó trikót már hat alkalommal begyűjtött kerékpáros volt.

"Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt kezdtem újra az edzéseket, nem számítottam rá, hogy ilyen hamar versenyt nyerek újra" - vélekedett a francia kerekes a célba érkezést követően. "Nem hittem benne igazán, hogy a hosszú szökés eredményes lesz, az utolsó hegy lábánál ötlött ez fel bennem először. A szurkolók fantasztikusak voltak, nekik köszönhetem, hogy utolsó erőtartalékaimat is be tudtam vetni a győzelem érdekében. Rádióm egyébként nem volt, így nem tudtam, mi történik mögöttem, de bíztam benne, hogy Armstrong nem ér utol."

"Ez nem az a verseny volt, amit nekem meg kellett nyernem, az ellenfeleimre koncentráltam inkább" - összegzett Armstrong. "Meglepett, hogy Beloki a végén leszakadt Rumsastól, most már bizonyos számomra, hogy tőle nem kell különösebben tartanom. Csalódtam a francia közönségben, roppant sportszerűtlenül viselkedtek velem szemben. Mindent megtettek annak érdekében, hogy elveszítsem a ritmust."

Kinek szimpatikus Armstrong?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=44712Kerékpár & Bodrogi László Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=34087

Bodrogi Lászlóval kapcsolatban a legfontosabb hír az, hogy továbbra is versenyben van, így egyre valószínűbb, hogy első magyarként teljesíti a távot. Összetettben 80 perc hátránnyal a 95. helyen áll, de számára a célba érkezés az igazán fontos.

Ma egyébként szünetet tart a francia körverseny mezőnye, de a kerékpárkedvelők nem maradnak program nélkül. Tizedik alkalommal rendezik meg a l'Etape du Tourt az amatőrök számára, melynek keretében idén a Tour de France 17., Aime és Cluses közötti 142 kilométeres szakaszát tekerhetik le a jelentkezők. A szervezők 7500 résztvevőre számítanak.

Koncz Dávid