Vágólapra másolva!
Újfent hallatott magáról Mike Tyson, az amerikaiak botrányairól elhíresült ökölvivója. Ezúttal egy előkelő hotelben csinált felfordulást, testőreinek kellett megfékeznie a magáról megfeledkezett sportolót.

A The Sun című napilap értesülései szerint Tyson azért kapta fel a vizet, mert a szálloda alkalmazottai közölték vele, hogy nem mehet vacsorázni, várnia kell a sorára. A világ legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka erre dührohamot kapott, berontott a konyhába, ott pedig egy kést felkapva fenyegetni kezdte az ott dolgozókat.

"Ordítani kezdett, folyamatosan káromkodott, minősíthetetlen hangnemben szidalmazott minket" - mondta utóbb az egyik konyhai kisegítő. "Mike Tysont egy késsel a kezében látni több volt, mint ijesztő."

Mike Tyson Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28927Lewis móresre tanította Tysont/sport/egyeni/boksz/20020609lewis1.html

Iron Mike-ot végül két testőre bírta rá arra, hogy dobja el a fegyvert. A kaliforniai Santa Monicában a tengerparton fekvő, exkluzív Shutters hotelben nem ez volt az este egyetlen botránya, korábban a rendőrök is tiszteletüket tették a szállodában, mert Tyson egyik lakosztályában a személyzet marihuánaszagot érzett.

A bokszoló szóvivője az esettel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy ő még nem beszélt Tysonnal, így érdemben nem is tud nyilatkozni a rendbontásról. A volt nehézsúlyú világbajnok legendás a ringen kívül tanúsított agresszív természetéről, három évet ült börtönben a szépségkirálynő Desiree Washington megerőszakolásáért, de életrajzában még számos botrányos cselekedetet találhatunk.

Koncz Dávid