Vágólapra másolva!
Megszületett a 29. Tour de Hongrie első magyar szakaszgyőzelme, amely a ferencvárosi Madaras Zoltán nevéhez fűződik. Az U23-as magyar bajnok egy tizenegy fős szökevénycsapat élén érkezett a jászberényi célba.

Az idei Magyar körverseny leghosszabb szakaszára került sor szerdán, a mezőny már korán reggel útra kelt, igaz, ekkor még személyautóval tették meg a utat Kaposvár és Szeged között. A Tisza-parti városban aztán már nyeregbe szálltak a kerékpárosok, és az Alföldön keresztül elindultak Jászberény irányába. A teljesen sík etap során több szökési kísérletre is sor került, ám igazán veszélyesnek csak a szlovákiai Remák Zoltáné ígérkezett.

Tour de Hongriehttp://209.15.43.237/vuelta/

Az FTC légiósa 20 kilométerrel a befutó előtt egyedül próbálkozott és kilométereken keresztül tartotta is első helyét. Három kilométerrel a jászberényi cél előtt érte utol egy tíz fős üldözőboly, ebben tekert Madaras Zoltán is. A két ferencvárosi a hajrában jól összedolgozott, így a többezres jászberényi publikum előtt nem maradt el a hazai diadal. A második helyet Madaras mögött a lengyel Mermer szerezte meg, aki ezzel átvette a vezetést az összetett versenyben, míg a magyar kerekes a második helyre lépett előre.

2. szakasz, Szeged-Jászberény (181 km):
1. Madaras Zoltán (P Nívó-Betonexpressz-FTC) 4:08:51
2. Christophe Mermer (lengyel, Differdange) azonos idővel
3. Radek Blahut (cseh, Joko Velamos) a. i.
4. Anatolij Varvaruk (ukrán, BK Camen) a. i.

Az összetett verseny állása:
1. (sárga trikóban) Christophe Mermer (lengyel, Differdange) 6:55:32
2. Madaras Zoltán (P Nívó-Betonexpressz-FTC) 7 mp h.
3. Vladiszlav Prigunov (ukrán, SK Nikolaev) 11 mp h.
4. Radek Dite (cseh, Joko Velamos) a. i.