Vágólapra másolva!
A pénteki esőzések miatt módosítani kellett a szombati egri egyéni időfutam útvonalát, mert a pálya egyes szakaszai a vízátfolyások miatt járhatatlanná váltak. A 10,7 kilométeres etapot így az andornaktályai úton, a forgalom elől lezárt pályán teljesítették a versenyzők.

Az időfutamban a lengyel Legia Bazyliszek menői szerepeltek a legjobban, a győzelmet Mariusz Kaminski, a második helyet pedig Kacper Sowinski szerezte meg. Az összetettben élen álló Vanik Zoltán legnagyobb kihívója az ugyancsak lengyel Christoph Mermer már kevésbé remekelt, így a magyar versenyző előnye negyven másodpercesre nőtt. Ettől függetlenül a vasárnapi zárószakaszon igen nehéz dolga lesz honfitársunknak, hiszen riválisai valamennyien támadni fognak az időkülönbség megszüntetésének érdekében.

"Súlyos gerincvelő-sérülést szenvedett a jugoszláv Marko Nikicijevic, aki a pénteki szakaszon bukott" - mondta dr. Nagy Gábor, a miskolci megyei kórház igazgatóhelyettese. "Úgy tűnik, hogy a szerencsétlenül járt sportoló maradandó károsodásokat szenvedett. Jelenleg a központi intenzív osztályon kezelik, nincs szállítható állapotban" - tette hozzá.

Nikicijevic Miskolcon, az Avas egyik lejtős kanyarjában megcsúszott egy vízátfolyáson és olyan szerencsétlenül csapódott az ott álló autónak, hogy súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett. Néhány napig még Miskolcon ápolják, s csak ezt követően engedik haza Jugoszláviába.

Negyedik szakasz, egyéni időfutam, Eger (10,7 km):
1. Mariusz Kaminski (lengyel, Legia Bazyliszek) 14:21.68
2. Kacper Sowinski (lengyel, Legia Bazyliszek) 14:22.29
3. Jan Faltynek (cseh, Joko Velamos) 14:30.85

Az összetettben:
1. (sárga trikóban) Vanik Zoltán (Postás-Matáv SE) 11:01:24
2. Radek Dite (cseh, Joko Velamos) 40 mp h.
3. Radek Blahut (cseh, Joko Velamos) 41 mp h.

A gyorsasági pontversenyben:
1. (piros trikóban) Christophe Mermer (lengyel, Differdange) 41
2. Vladiszlav Prigunov (ukrán, SK Nikolaev) 41 pont
3. Radek Dite (cseh, Joko Velamos) 25

A hegyi pontversenyben:
1. (kék trikóban) Nagy Róbert (szlovákiai, Mapei-Kanizsa KK) 15 pont

A vasárnapi erőpróba

Az ötödik, s egyben utolsó szakaszon Egerből Budapestre hajt a karaván, s a budai bár udvarán lesz a 156 kilométeres etap befutója, várhatóan háromnegyed kettő és negyed három között. A versenyzők Káposztásmegyer felől érkeznek a fővárosba, majd a Megyeri út-Váci út-Alsó rakpart-Lánchíd útvonalon közelítik meg a várudvart.