Vágólapra másolva!
A lisszaboni vívó-világbajnokság ötödik napján a nőipárbajtőr-csapat  megszerezte a magyarok első aranyérmét. A Mincza Ildikó, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka, Király Hajnalka összeállítású együttes megérdemelten végzett az élen, mert az összes párharc során meggyőző teljesítményt nyújtott, a nehéz pillanatokban pedig mindig akadt valaki, aki új lendületet adott a csapatnak.

A magyarokat egyik ellenfél sem tudta megszorítani, a riválisok többször már menet közben feladták a küzdelmet. A döntőben Mincza volt a legeredményesebb, plusz kilences mutatóval zárt, de Tóth is remekül vívott (plusz 5). Hormay két asszóját hozta, egyet elveszített, így mínusz 2-es eredményt produkált. Király nem lépett pástra.

A magyarok ebben a fegyvernemben, csapatban már a nyolcadik világbajnoki győzelmüket aratták.

A döntőben:
Magyarország - Észtország 43-31

a 3. helyért:
Kína - Oroszország 45-28

a végeredmény:
1. Magyarország (Mincza Ildikó, Hormay Adrien, Tóth Hajnalka, Király Hajnalka)
2. Észtország (Olga Alekszejeva, Irina Embrich, Heidi Rohi, Marika Vosu)
3. Kína (Li Na, Luo Hsziao-csüan, Sen Vej-vej, Zsong Vej-ping)
4. Oroszország (Aznavurjan, Jermakova, Logunova, Szivkova)

Mincza Ildikó: "A döntőben az első asszóm volt a legnehezebb, mert Embrichtől tavaly kikaptam a világbajnokságon. Rossz érzésekkel kezdtem, de szerencsére most jobban ment ellene a vívás. A vége könnyűre sikeredett, ehhez persze oda kellett figyelni, nehogy elhibázzam."

Hormay Adrien: "Korábban rendszeresen csapattag voltam, azután egy ideig nem, tavaly óta pedig megint. Legutóbb, Nimes-ben nem sikerült úgy a szereplés, ahogy azt szerettük volna, ezért is örülök most nagyon az aranyéremnek. Egyéniben is jobban vívtam, mint a múlt évi vb-n, és a többiek is a maximumot nyújtották. A legnehezebb ellenfél a kínai válogatott volt, de az észtekre is oda kellett figyelni, mert nem véletlenül kerültek be a döntőbe.

Tóth Hajnalka: "Az egyéniben mutatott gyenge teljesítményem után különösen jól jött a győzelem."

Király Hajnalka: "Csodálatos ez a csapat."