Vágólapra másolva!
Érdekesen nyilatkozott a nehézsúlyú profi mezőnyről, és a nagy érdeklődéssel várt esetleges Lennox Lewis-Vlagyimir Klicsko összecsapásról Francisco Valcarcel, a WBO szervezet első embere. A Fightnews kérdésére Valcarcel elmondta, szerinte Lewis azért nem akar az ukrán óriással összecsapni, mert nem látja biztosítottnak a találkozóval járó dollármilliókat. Lewis edzője szerint viszont egyedül Klicsko lenne méltó ellenfél a vitathatatlan világbajnok számára.

- Van ötlete, ki lehet Klicsko következő ellenfele?
- Klicsko várhatóan Lamont Brewsterrel, David Tuával vagy Jameel McCline-nal öklözik valamikor. Nekik van erre a legnagyobb esélyük, a találkozóra októberben vagy novemberben kerülhet sor - mondta Francisco Valcarcel.

- Klicsko az utóbbi meccsein nagyon jól küzdött, s sok embert meggyőzött tehetségéről. Ennek ellenére Lennox Lewis úgy véli, még nem érte el az ő magasságát. Ez lehet az ok, hogy Lewis nem akar ellene megmérkőzni, vagy egyszerűen nem is érdekli őt Vlagyimir?
- Azt hiszem, Lennox megpróbál olyan árat kérni a mérkőzésért, mint amennyit legutóbb Tyson ellen keresett. Tisztában van vele, hogy jelenleg nincs potenciális kihívója, az egyetlen Klicsko lehet, ha megfelelő összeget ajánlanak neki. Vagy előteremtik az összeget, vagy Lewis visszavonul.

Edzője szerint Lewis két héten belül eldönti, hogy kiáll-e Klicsko ellen. "Lennox még három meccset tervez, de ugyanakkor családot is szeretne alapítani, így egyelőre teljes a bizonytalanság a jövőjét illetően" - mondta Emmanuel Steward, a 36 éves WBC- és IBF-címvédő mestere. A világ egyik leghíresebb és legsikeresebb trénere - akinek keze alatt 1980 óta 29 bokszoló ért fel a csúcsra - is egyértelműen ifjabbik Klicsko-fivért tartja a jövő emberének: "Lenyűgöz a technikája és a szorgalma. A korábbi bajnok Evander Holyfield, a WBA-címvédő John Ruiz vagy az IBF-ranglistaelső Chris Byrd a nyomába sem ér.

Az 58 éves szakember valószínűtlennek tartja, hogy valaha megvalósul a Lewis-Tyson visszavágó. Az amerikainak - júniusi kiütése után - ugyanis nem sok esélye maradt arra, hogy meggyőzze a közvéleményt és a szponzorokat: egyenrangú ellenfélként szállna szembe ismét a brit világbajnokkal.