Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség november 10-ei közgyűlésén nemcsak elnököt, hanem elnökséget is választanak. Zsivotzky Gyula, aki átmenetileg ügyvezetőként irányítja a szövetséget, elmondta: szóba került, hogy a teljes vezetőség felajánlja lemondását. Erről a jövő heti elnökségi ülésen döntenek.

"Az elsődleges feladat Héder Barna szerdai lemondása után természetesen az elnökválasztással kapcsolatos teendők előkészítése, már felkértük a jelölő bizottságot" - nyilatkozott az 1968-as mexikóvárosi olimpia kalapácsvető-bajnoka. "Egyetértés mutatkozik abban, hogy olyan vezetőre van szükség, aki kapcsolatrendszerével gazdasági és politikai téren is tudja népszerűsíteni az atlétikát. A sportág jó reklámhordozó, különösen most, a sikeres Eb-szereplés után. Az állami támogatás jelentős, de önmagában ez a pénz nem elég mindenre."

Zsivotzky szerint az új elnök megbízatása két évre szólna, de ezután vissza lehetne állni a négyéves olimpiai ciklusra. "Részletes helyzetelemzést szeretnénk készíteni, hogy a közgyűlés tiszta képet kapjon a szövetség állapotáról. Olyan légkört kell teremteni, ahol mindenki nyugodtan koncentrálhat a feladatára."