Vágólapra másolva!
A világcsúcsától "megfosztott" Maurice Greene csak ötödik lett a hétfői jokohamai atlétikai verseny 100 méteres síkfutás döntőjében. Az eredmény az amerikai sztár jelenlegi formáját ismerve nem is annyira meglepő, sokkal inkább az, hogy egyáltalán elindult a viadalon, hiszen a szombati, párizsi Grand Prix-finálét kisebb sérülés miatt mondta le. A viadalon a rúdugró Molnár Krisztina és a kalapácsvető Kiss Balázs győzött, Gécsek Tibor második lett.

"Két nap kellett, hogy rendbe jöjjön a combon. Persze ez csak arra volt elegendő, hogy rajthoz álljak, a jó időhöz már nem. Egyszerűen fáradt vagyok, a testem alszik" - mondta az olimpiai és világbajnok sprinter, aki 10.56 másodperc alatt ért célba. (10.21-gyel a tavalyi vb-harmadik, szintén amerikai Bernard Williams nyert). Természetesen szóba került Tim Montgomery szombati, 9.78-as rekordja is. "Amikor három éve 9.79-et futottam, tudtam, hogy előbb-utóbb megdöntik a csúcsomat. Jövőre megpróbálom visszavenni. Az edzőm szerint 9.6 körüli időre is képes lehetek, ha minden összejön" - értékelt és jövendölt Greene.

A rúdugró Molnár Krisztina és a kalapácsvető Kiss Balázs győzött, Gécsek Tibor második lett a jokohamai atlétikai viadalon. Az 1996-os atlantai olimpia bajnoka, a szombati párizsi GP-fináléban harmadik Kiss 80,78 méterrel biztosan előzte meg magyar riválisát, és a két napja a francia fővárosban diadalmaskodó japán Murofusi Kodzsit.