Vágólapra másolva!
A világelső Serena Williams kedden lépett először pályára azóta, hogy az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjében legyőzte nővérét, Venust, negyedik Grand Slam-titulusát bekasszírozva. A tokiói verseny páros vetélkedésében a legendás Martina Navratilova oldalán nevezett, s kezdésként mindjárt legyőzték a Conchita Martinez, Nicole Pratt duót.

Az esős időjárás miatt mindössze két egyes mérkőzést tudtak megrendezni az 585 ezer dollár összdíjazású, tokiói nőitenisz-torna első fordulójában, így a legnagyobb hírértékkel kétségkívül a Serena Williams, Martina Navratilova páros háromjátszmás diadala bír. A Toyota Princess Cup szervezőbizottságának egyetlen fedett pálya áll rendelkezésére, így történhetett meg, hogy a mai napra kiírt programból csak három találkozó ment le.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Az egykori wimbledoni bajnoknőnek, a spanyol Conchita Martineznek felettébb rosszul sikerült a keddje, a két egyéni mérkőzés egyikén ugyanis alulmaradt az orosz Jelena Lihovcevával szemben, majd az ausztrál Nicole Pratt oldalán a párosok versengésétől is búcsút vehetett.

No persze az itt elszenvedett kudarc miatt korántsincs szégyenkeznivalója, ellenfelük ugyanis a világ jelenlegi, valamint néhány évvel ezelőtti legjobb játékosa, vagyis a Serena Williams, Martina Navratilova, szabadkártyával indult egység volt.

Kurnyikovának már megint nem sikerült/sport/egyeni/tenisz/20020916kurnyikovanak.html

Az első játszma nagyon sima volt, ezt 6:1 arányban nyerték Navratilováék. A másodikban aztán visszavettek a tempóból, egy kis hülyeséget is belecsempésztek a játékba, így elveszítették a szettet 6:4-re. Eztán visszaállt a világ rendje, Serena vizet fakasztó adogatásaival és alapvonalütéseivel, valamint Navratilova remek hálójátékával 6:3-ra hozták a harmadikat, így megnyerték az ütközetet.

"Az úgy volt, hogy Venus nem jött el Tokióba, én viszont mindenképpen párosozni akartam - nyilatkozta Serena, aki korábban csak a nővérével játszott ebben a műfajban. - Mondtam is magamnak, valami ütős társat kell találnom, aki helyettesíteni tudja testvéremet. Így akadtam rá Martinára, akinél jobb partnert nem is kívánhatnék magamnak."

Sampras és Agassi nélkül az amerikai DK-csapat/sport/egyeni/tenisz/20020911sampras.html

"Nem hiszek én ilyen badarságokban, mint generációs különbségek, ilyenek nem léteznek - így a kilencszeres wimbledoni győztes, 45 esztendős Navratilova, aki Martinezék ellen néha olyan dolgokat mutatott be, melyeket fénykorában láttunk tőle. - Játszottam én együtt olyan klasszisokkal, mint King és Wade, régen volt már, mikor ők tündököltek a pályákon. Most egy olyan játékos volt a társam, aki 1996-ig még csak el sem kezdett teniszezni, mégis remekül megértettük egymást."

Ha az időjárás nem szól újra közbe, Serena szerdán bemutatkozhat az egyéni versenyben is, a második fordulóban az osztrák Wartusch lesz az ellenfele. Az első kört erőnyerőként, játék nélkül abszolválta.

A férfiak a hétvégi Davis-kupa találkozókra készülnek, mégpedig gőzerővel. Franciaország és az Egyesült Államok, valamint Oroszország és Argentína elődöntőt játszik, a többiek a Világcsoportban maradásért (vagy feljutásért, nézőpont kérdése) küzdenek. Parázs mérkőzésekre van kilátás.

WTA-torna, Tokió (585 ezer dollár, kemény borítás), 1. forduló:
Lihovceva (orosz) - Martinez (spanyol) 6:2, 4:6, 6:2
Szugijama (japán, 5. kiemelt) - Aszagoe (japán) 6:4, 6:1

Páros, 1. forduló:
S. Williams, Navratilova (amerikai) - Martinez, Pratt (spanyol, ausztrál) 6:1, 4:6, 6:3

ATP-Challenger, Banja Luka, 50 ezer dollár, 1. forduló:
Bardóczky Kornél - Weinzierl (német) 6:3, 6:3