Vágólapra másolva!
A döntőbe jutás lesz a tét péntektől vasárnapig a Davis-kupában, avagy Párizsban és Moszkvában elődöntőket rendeznek a nagy múltú csapatvetélkedésben. A címvédő franciák a 31-szeres győztes Egyesült Államokat, az oroszok az argentin válogatottat fogadják. A Világcsoportban maradásért (illetőleg feljutásért) további nyolc osztályozót is játszanak.

A képlet igazán egyszerű. Mindkét elődöntőben a hazai együttes számít esélyesebbnek, de a Davis-kupa az a műfaj, ahol tényleg bármi megtörténhet. Igazság szerint az amerikaiak helyzete még ennek tudatában sem nevezhető igazán rózsásnak, ennek bizonyítékaképpen csupán két dolgot említünk meg: nem utazott el Párizsba Pete Sampras és Andre Agassi sem, a jenkik tehát legjobbjaik nélkül kénytelenek felvenni a harcot az elszánt gallokkal szemben, valamint a kupa 102 éves történetében csak egyszer tudott diadalmaskodni az Egyesült Államok francia salakon. Akkor nem a fővárosban rendezték az ütközetet, most viszont igen: a két csapat a Roland Garroson méri össze erejét.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Venus Williams autóbalesetet szenvedett/sport/egyeni/tenisz/20020919venus.html

Ha csak ezt nézzük, akár hálás is lehet Patrick McEnroe, az amerikaiak kapitánya Pete Samprasnek, hogy lemondta a részvételt, a US Open újdonsült győztesének ugyanis finoman szólva is gondot jelent a salakos játék. A Roland Garroson például egyenesen szenvedni szokott, ritkaságszámba megy az is, ha túléli az első fordulót. Persze a szereplést nem ezért, hanem kimerültsége miatt mondta vissza, a US Openen aratott diadalát követően ki szeretné végre pihenni magát, mondta a sajtó munkatársainak.

Andre Agassi már más tészta, ő az év elején jelentette be, hogy idén ne számítsanak rá a Davis-kupában, tartja is magát ehhez az elhatározásához. Még akkor sem kíván McEnroe rendelkezésére állni, ha az amerikaiaik esetleg bejutnak a fináléba, ebben az évben kizárólag az egyéni szereplését tartja szem előtt. Lelke rajta.

Andy Roddickhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36436Mandula elődöntőbe jutott Tokióban/sport/egyeni/tenisz/20020919mandula.html

Az amerikaiak Andy Roddick, James Blake, Mardy Fish és Todd Martin összeállításban lépnek pályára, az egyetlen tapasztalt játékos közülük a veterán Martin. Őt párosban nevezték a találkozóra, az egyeseket Roddick és Blake játssza majd. Mindkettejüknek jó éve van idén, s játékuk is univerzálisnak mondható, minden borításon képesek jól teljesíteni. Roddick ellenben hajlamos elveszíteni a fejét, ha nem megy neki a játék, ez a csata során még gondokat okozhat.

Persze ahogy az ilyenkor lenni szokott, az amerikai táborból mindenki optimistán nyilatkozott, hallhattuk, hogy remek a csapategység és mindenki a társáért is küzdeni fog. Dicsérték a pálya talaját is, különösen Roddick tűnt lelkesnek: azt állította, Párizsban található a világ legjobb minőségű salakpályája.

Guy Forget kapitány szintén bizakodó a hazaiak esélyeit illetően, de Sebastian Grosjean apróbb sérülése miatt főhet kicsit a feje. Amennyiben állapota nem javul a pénteki kezdésig, Forget kénytelen lesz a fiatal Paul-Henri Mathieu-t is harcba dobni. Ő sem akárki egyébként, a US Open előtt rendezett Long Island-i viadalon világszenzációt keltve legyőzte Pete Samprast. Grosjean azonban úgy nyilatkozott, amíg nincsenek elviselhetetlen fájdalmai, játszani fog.

A tavalyi, melbourne-i döntőben diadalmaskodó francia gárdából ott lesz még Arnaud Clement és Fabrice Santoro is a Roland Garroson, az egyetlen hiányzó a veterán Cedric Pioline. Őt a 22 esztendős Michael Llodra helyettesíti, feltehetően Santoro oldalán játszik majd párost.

Kurnyikovának már megint nem sikerült/sport/egyeni/tenisz/20020916kurnyikovanak.html

Forget kapitány óva inti a szurkolókat attól, hogy máris elbízzák magukat, mint mondta, nagy előny a hazai pálya, de nagy hiba lenne lebecsülni az amerikaiakat. Az eddigi mérleg egyébként 7-6 a tengerentúliak javára, de emlékezzünk rá, hogy Párizsban még egyszer sem sikerült győzniük.