Vágólapra másolva!
Az utolsó akadályban botlott meg a Mandula Petra, Patricia Wartusch egység a tokiói, 585 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-tornán, a fináléban ugyanis kétjátszmás, a hírügynökségi jelentések szerint egyoldalú csatában alulmaradtak a Sanchez-Vicario, Kuznyecova spanyol, orosz duóval szemben. Az egyéni küzdelmeket Serena Williams nyerte, hetedik tornagyőzelmét aratta az idei év során. 

Állandó párospartnerével, az osztrák Patricia Wartuschsal az oldalán szépen menetelt a Toyota Princess Cup páros vetélkedésében Mandula Petra, az első fordulóban például a második helyen kiemelt, Clijsters, Dokic belga, jogoszláv kettőst győzték le. A tenisz szerelmeseinek nem kell bemutatni ezt a két játékost, de annyit azért jegyezzünk meg, hogy egyéniben ők ketten vívták az egyik elődöntőt a japán fővárosban (Clijsters nyert).

A fináléban az Arantxa Sanchez-Vicario és Szvetlana Kuznyecova alkotta egység ellen próbálták meg kiharcolni a tornagyőzelmet, de sajnos nem jártak sikerrel. Az első játszmában sehogyan sem találták a ritmust, ellenfeleik szinte tetszés szerint csinálták a pontokat. Nem is lehetett ennek más a vége, mint sima, 6:2-es vereség, valahogy sejteni lehetett, hogy ez nem Petráék napja lesz. A második szettben még úgy, ahogy tartották magukat, de ez sem volt többre elegendő, mint egy tisztes, 6:4-es játszmavesztéshez. Elkeseredésre így sincs szemernyi okuk sem, szép sikert értek el Tokióban.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016

Ott, ahol cseppet sem meglepő módon Serena Williams nyerte az egyéni versenyt, bár hosszú idő óta először meg kellett szenvednie a sikerért. A 21. életévét csütörtökön betöltő, színesbőrű klasszisról egyébként kiderült, hogy ellenállhatatlan vonzalmat érez a szumóbirkózók iránt, az elődöntőt követően kilátogatott az Uralkodó-kupára, s autogramot próbált szerezni a két nagy bajnoktól, Muszasimarutól és Takanohanától. "Nagyon izgalmas volt a verseny, megérte meglesni ezeket az óriásokat - lelkendezett Serena. - Teljesen eltörpültem mellettük, s végül nem mertem őket zavarni a koncentrálásban."

Az összpontosítással neki gondjai voltak a döntő első játszmájában, számtalan ki nem kényszerített hibát vétett a belga Clijsters ellen, aki köszönte szépen ezeket, s 6:2-re megnyerte a szettet. Meglehetősen régen történt, mikor Serenával utoljára ilyesmi megesett, az amerikai nyílt teniszbajnokságot például úgy nyerte meg két hete, hogy közben egyetlen játszmát sem hullajtott el. A tisztesség kedvéért azért jegyezzük meg, hogy a mérkőzés eső miatt eleve késve kezdődött, majd a világítótestek meghibásodása miatt 20 percre félbe is kellett szakítani az első játszmát, így Tokióban éppenséggel nem a teniszhez ideális körülmények uralkodtak.

Ki a legszebb teniszezőnő?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=29744Mégsem karambolozott Venus Williams/sport/egyeni/tenisz/20020920megsem.html

Felpaprikázta magát Serena az elveszített szett miatt, rögvest magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. Clijstersnek nem volt ellenszere a fiatalabbik Williams-nővér bombaerős szerváira és alapvonalütéseire, így nem ért senkit meglepetésként, hogy két 6:3-as játszmával Serena fordítani tudott, s bekasszírozta idei hetedik tornagyőzelmét.

"A US Open után nem edzettem szinte semmit, ezért ment kicsit döcögősebben a játék. Ma az első szettben olyan 90 ki nem kényszerített hibát vétettem, nem meglepő, hogy elveszítettem - viccelődött Serena, aki pályafutása során még egyszer sem kapott ki Clijsterstől. - Erre fel erőből kezdtem játszani, nem gondoltam arra, hogy erre rá is fázhatok. Nyertem, s a mérkőzés vége felé már úgy éreztem magam, mintha a US Openen lennék."

Serena a győztesnek járó serleg mellett 93 ezer dollárt is átvehetett.

WTA-torna, Tokió (585 ezer dollár, kemény borítás), döntő:
S. Williams (amerikai, 1. kiemelt) - Clijsters (belga, 3.) 2:6, 6:3, 6:3

Páros, döntő:
Sanchez-Vicario, Kuznyecova (spanyol, orosz) - Mandula Petra, Patricia Wartusch (magyar, osztrák) 6:2, 6:4

WTA-torna, Quebec (170 ezer dollár, kemény borítás), elődöntő:
Bovina (orosz, 7.) - Rodjonova (orosz) 6:1, 6:0
Mikaelian (svájci) - Farina Elia (olasz, 1.) 7:6, 6:1