Vágólapra másolva!
Többszöri időpont-változtatás után eldőlt, hogy október 25-én, mérkőzik Bognár László és Nagy János a szuperpehelysúlyú profi bokszolók magyar bajnoki címéért.

Bár nem először halasztják el, végül csak megtartják a Bognár László-Nagy János profi bokszmeccset a szuperpehelysúlyúak magyar bajnoki címéért. Egy darabig úgy volt, hogy szeptember elején a Pólus Centerben lesz a mérkőzés, majd Erdei Zsolt október 5-ei, debreceni gálájára tervezték, végül azt tudtuk meg, hogy október 25-én Pápán rendezik.

Mindkét ökölvívónak szép amatőr múltja van, voltak magyar bajnokok és válogatottak, de soha nem találkoztak, már csak azért sem, mert Bognár már profinak állt, amikor Nagy még csak pályakezdő volt. Bognár 34 éves, és 1994 óta profi, a 27 éves Nagy tavaly lett hivatásos.

Bognárnak sok újat már nem lehet mutatni, 36 mérkőzésből 29-et nyert meg, 14-et K. O.-val, ötöt elvesztett, kétszer végzett döntetlenre; két szervezetnél is volt már interkontinentális bajnok. Bognárnak még csak kilenc meccse volt, mindet megnyerte, igaz, mint kezdő hivatásos, eddig még csak nevesincs versenyzőket győzött le. Aki megnyeri a bajnoki címet, az európai ranglistán bekerül a legjobb 12-be, tehát lassan képbe kerül, és idővel, ha tartja jó formáját, egy címmérkőzés is kinézhet neki. Bognárnak az utolsó esélyt, a visszakapaszkodást jelentené, Nagy előtt pedig megnyílna a nagyvilág, vagy legalábbis bővülne lehetőségeinek köre.

A mérkőzést közvetíti az M1. A tévé adta Gálfi András interkontinentális meccsét is szeptember 13-án, és elég szép sikerrel, hiszen a gálát szervező Felix Promotion a televíziós nézettséget vizsgáló AGB adataira hivatkozva azt közölte, hogy több mint 900 ezren látták Gálfi pontozásos győzelmét.

Kósa Tamás