Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt az ötödik menetben kiütéssel győzött a dél-afrikai Jim Murray ellen a Boksz Világszervezet félnehézsúlyú interkontinentális címmérkőzésén az új debreceni Főnix-csarnokban. A hamburgi Universum magyar öklözője már az első menettől kezdve irányította a csatát. Erdei profi pályafutása valamennyi összecsapását megnyerte, azaz szombaton már a tizenharmadik sikerét aratta.

Ahogy ígérte, fegyelmezetten, összeszedetten kezdett Erdei Zsolt, a mérkőzés elején hagyta hogy Murray - eredménytelenül - kitámadja magát, majd a menet második felében kontrából négyszer is tisztán eltalálta ellenfelét.

Látszott, hogy Madár némiképp takarékoskodik az erejével, hiszen még soha sem bokszolt végig tizenkét menetet, nyolcat is csak egy alkalommal, ennek ellenére úgy tűnt, ezt a meccset hamarabb is be lehet fejezni. A második menet kezdéseként előbb ballal megelőzte Murrayt, aztán még a gongszó előtt - közönség tombolása közepette - kétszer is megrogyasztotta a dél-afrikait, aki ekkor már ökölvvívás helyett Zsolt lefogásával próbált érvényt szerezni rutinjának. Zsolt türelmesen megvárta míg szabadulhat, majd egy villámgyors bal-jobb kombinációval újból megfogta ellenfelét, és nagy pontfölénnyel mehetett pihenni.

Zsolt képzettebb, erősebb és leginkább gyorsabb volt ellenfelénél, minden jel arra utalt, hogy ha nem veszíti el a fejét, övé lesz a cím. A harmadik menetet is Madár nyerte, két balcsapottal alaposan bepancsolt, de Murray állta a verést, és ellentámadásból egyszer ő is keményen eltalálta Zsoltot.

A negyedik menetben Murray nekigyürkőzött, és megpróbálta megfordítani a meccset: bátrabban támadott, de nem talált rést Erdei védelmén, így ebben a szakaszban is csak - kétségkívül becsületre méltó - ütésálló képességét bizonyította. A menet végére Murray szemöldöke és Madár orra egyaránt felrepedt.

Ezután jött a fantasztikus ötödik menetet, melynek elején Zsolt rögtön két hatalmas balossal eltalálta Murrayt, aki ekkor is csak nagy nehezen, félig-meddig Zsoltba kapaszkodva maradt talpon. Pár másodperccel később viszont már padlózott, de még fel tudott állni. A következő bal-jobb kombináció után azonban már esélye is sem volt erre, homokzsákként zuhant a padlóra, így Erdei Zsolt az ötödik menetben kiütéssel hódította el WBO interkontinentális bajnoki címét.

A győzelmet követően óriási fieszta vette kezdetét az új debreceni Főnix-csarnokban, Fritz Sdunek a nyakában hordozta körbe a ringben tanítványát, aki Kovács Istvántól, a WBO hivatalos ellenőrétől vette át a kisvilágbajnoknak járó övet.

Erdei Zsolthttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26802

Erdei Zsolt a következőket mondta mérkőzés után: "Nagyon boldog vagyok, madarat lehetne fogatni velem. Az volt a taktika, hogy ballal előzzem meg az ellenfelet, és persze figyeljek nagyon a védekezésre. Nem akartam semmilyen kétes helyzetbe belemenni, úgy érzem, a tizenkét menet sem lett volna probléma. Külön öröm számomra, hogy a szeretteim is élőben láthatták a győzelmemet, anyukám nagyon izgulós típus, de szerencsére sikerült örömet szereznem neki."