Vágólapra másolva!

Dokic elűzte maga mellől szüleit

Jelena Dokic megtette az első lépéseket afelé, hogy elszakadjon botrányairól elhíresült édesapjától, Damirtól: a linzi nőitenisz-torna szervezőit arra kérte, hogy ne adjanak akkreditációt szüleinek.

"A WTA azt az utasítást küldte nekünk, hogy ne adjunk belépési engedélyt Dokic szüleinek" - mondta Peter Michael Reichel, a torna sajtószóvivője. "Mindez azt jelenti, hogy Damir és Liliana Dokic saját pénzükön vásárolhatnak maguknak belépőket, de a játékosok közelébe nem mehetnek."

Reichel szerint Dokic azután fordult kérésével a szervezőkhöz, hogy a két héttel ezelőtti, filderstadti viadalon nyilvánosan kapott össze szüleivel. A WTA a 19 esztendős jugoszláv játékos magánügyének minősítette az esetet, mindazonáltal elrendelte, hogy Linzben csak számára, valamint barátjának, Enrique Bernoldinak adjanak akkreditációt. Dokic egyébként májusban "jött össze" az Arrows Forma-1-es istálló volt brazil pilótájával, azóta egyre több időt töltenek együtt: Bernoldi például a lelátón ült a múlt heti, zürichi tornán is.

Dokic Bernoldival randevúzgat/sport/egyeni/tenisz/20020911dokic.html

Noha Damir Dokic továbbra is lánya edzőjeként van feltüntetve minden hivatalos kiadványban, "tanítványa" mérkőzéseit csak szórványosan tudja élőben végignézni, botrányos viselkedése miatt ugyanis a legtöbb versenyen a lelátó közelébe sem engedik. "Damir Dokic igazi bajkeverőként ismert a körversenyen, egyszer már le is tartóztatták. Nagyon oda kell figyelnünk rá" - mondta Reichel.

Ez az első eset, mikor Dokic maga tiltja ki édesapját egy versenyről, eleddig mindig a védelmére sietett: akármit is tett, kiállt mellette, valamint hangsúlyozta, mennyire fontos a családi támogatás számára. Damir irányításával Dokic öt tornagyőzelmet aratott, kettőt az idei év során, Sarasotában és Birminghamben. 2000-ben a nem hivatalos füves pályás világbajnokságon, Wimbledonban elődöntőt is játszott.