Vágólapra másolva!
Jövőre - két év kihagyás után - újra indulni szeretne a Tour de France kerékpáros körversenyen Mario Cipollini. Lance Armstrong a Párizs-Nizza viadalt vette célba.

A kiváló olasz kerekes ezt azután hozta nyilvánosságra, hogy találkozott a világ legjelentősebb viadalának igazgatójával, Jean-Marie Leblanc-nal. "Remélem, hogy miután Belgiumban megnyertem a világbajnokságot, könnyebben kapok majd meghívót az eseményre" - mondta a 35 éves sztár, aki az október 13-i mezőnyversenyben diadalmaskodott a vb-n.

Kerékpár & Bodrogi László Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=34087

Cipollini az elmúlt két évben azért nem állt rajthoz a Touron, mert csapata, az Acqua e Sapone nem kapta meg a szervezőktől a részvételhez szükséges engedélyt.

A klasszis kerekes - aki júliusban bejelentette visszavonulását, majd később megváltoztatta döntését - azt is elárulta: 2003-ban szeretné megdönteni honfitársa, Alfredo Binda rekordját a Giro d'Italián. Cipollini idén hat etapot nyert az olasz körversenyen, pályafutása során pedig 40-nél jár, s csak egyetlen részsiker választja el Binda csúcsától.