Vágólapra másolva!

Saját szakáccsal jöttek a kínaiak a tornász-vb-re

A debreceni tornász-világbajnokságra érkező kínaiak a világversenyeken bevett gyakorlattal ellentétben nem hoztak magukkal hangfelvételt a nemzeti himnuszukról, viszont a szakácsukat nem felejtették otthon.

A kínaiak csak a nemzeti zászlójukat hozták magukkal, a himnuszukat nem, s a rendezőknek ez komoly fejfájást okozott. Már csak azért is, mert komoly esély van rá, hogy az eredményhirdetéskor bizony szükség lesz a kínai himnuszra. A férfi versenyben indul ugyanis a sydneyi olimpián aranyérmes együttes három tagja: Li Hsziao-peng, Huang Hszü és Jang Vej, valamint a feltörekvő nemzedék egyik legjelesebb képviselője, a tavalyi genti világbajnokságon lólengésben 17 évesen ezüstérmet szerzett Hsziao Csin is. A legnagyobb név azonban kétségkívül Li Hsziao-peng, aki a két évvel ezelőtti ötkarikás játékokon nemcsak csapatban, hanem korláton is aranyérmes lett. A távol-keletieket a női vonalon két kislány képviseli, s főként a 16 éves Kang Hszingben bíznak, akitől gerendán érmet remélnek. (A himnusz-probléma egyébként vasárnapra megoldódott, a rendezők megszerezték a hangfelvételt.)

Ugyancsak a kínaiakhoz kapcsolódó hír, miszerint a távol-keletiek az étkezés terén semmit sem bíznak a véletlenre, nem most akarnak megismerkedni a magyar konyhával, mert saját szakácsot is hoztak magukkal.