Vágólapra másolva!
A debreceni tornász-világbajnokság csütörtöki napján a férfi selejtezőben a 17 éves Berki Krisztián lólengésben remek gyakorlatot mutatott be, amelyet a pontozók 9,575-re értékeltek. A selejtező "félidejében" ezzel a 7. helyen áll, s minden bizonnyal bejut a középdöntőbe. Ugyanez Detrői Zoltánnak talajon, ugrásban és korláton, Fekete Leventének gyűrűn már nem sikerülhet.

Berki Krisztián, a KSI 17 éves versenyzője a tavaszi patraszi Eb-n a juniorok között ezüstérmet nyert, s igazi "szerspecialista". A vb-csapatba azonban csak az utolsó pillanatban került be; Vereckei István szövetségi kapitány sokáig gondolkozott, hogy lólengésben Fekete Levente mellett Berkit vagy Lőrik Attilát indítsa. Berki meghálálta a bizalmat, a 9,575 pontos gyakorlata a selejtező félidejében a 7. legjobb. A középdöntőbe szerenként 16-an jutnak tovább, s ez Feketének gyűrűn (9,200), Detrői Zoltánnak talajon (8,925), korláton (8,375) és nyújtón (8,787) már nem sikerülhet.

Szertornahttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36905

"Nagyon örülök a magas pontszámomnak, úgy tűnik, hogy ezzel bejutok a 16 közé. Mivel csak ezen az egy szeren indulok a vb-n, nagyon fontos volt, hogy maximálisan tudjak összpontosítani. Ez többé-kevésbé sikerült is. Ha a középdöntőben még összeszedettebb leszek, bármi megtörténhet" - nyilatkozta Berki.

Érdekesség, hogy Berki 9,575-ös pontszámával tavaly a genti világbajnokságon 5., az idei patraszi Eb-n 4. lett volna. A selejtező második fordulójára - gyűrűn az olimpai bajnok Csollány Szilveszterrel - az esti programban kerül sor.

Fábik Tibor