Vágólapra másolva!
Lleyton Hewitt, a világelső ausztrál teniszező kijelentette, hogy a gyerekkorában látott Rocky-filmek alakították őt a világ talán legelszántabb játékosává. Az ausztrál Davis-kupa csapat mindeközben olyat tett, amit a sorozat történetében még egyszer sem.

Lleyton Hewitt mentalitását lehet szeretni vagy éppenséggel utálni, egyet azonban nem lehet: tudomást sem venni róla. A remek lábmunkája miatt néha csak kengyelfutó gyalogkakukk becenévvel illetett ausztrál zseni hazája egyik rádiójának nyilatkozva most bevallotta, hogy gyerekkorában folyton a tévén csüngött és Rocky-filmeket bámult, ennek köszönheti, hogy nem ismeri a teniszpályán a vereség fogalmát. A meglepő válasz amúgy egy teljesen ártatlan kérdésre érkezett, a rádió műsorvezetője ugyanis azt tudakolta Hewitt-tól, mi adott neki erőt a sanghaji Mesterek Kupáján aratott győzelméhez.

"Ki fognak nevetni, de akkor is elmondom: ahogy a pályán viselkedem, az leginkább a Sylvester Stallone főszereplésével készült Rocky-filmeknek köszönhető" - repültek szét az éterben Hewitt szavai az 5AA rádió hullámhosszán. "Való igaz, hogy ez csak egy mozi, de nekem mindig nagyon tetszett, főleg az állandó küzdeni akarás és a 'meccset soha ne add fel!' gondolat fogott meg."

Hewitt ingyen is játszana/sport/egyeni/tenisz/20021119hewitt.htmlTeniszhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31016Lleyton Hewitthttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=46430

Hewitt a Mesterek Kupája döntőjében brékhátrányban volt a spanyol Ferreróval szemben a döntő játszmában, zseniális játékkal azonban fordított, s a találkozó végén őt ünnepelhették a lelkes kínai nézők. "Hülyén hangzik, de akkor is a filmre gondoltam, bevillant, hogy nekem itt nincs veszítenivalóm. Az eredmény ismeretes. Talán meg sem kellene említenem, de mégis megteszem: azok a bizonyos 'Come on'-kiáltások is eredetileg úgy szóltak, hogy 'Come on, Rocky!', mikor kissé megkomolyodtam, akkor csíptem le a bokszoló nevét."

Az ausztrál Davis-kupa válogatott is hallatott magáról, a sorozat 102 éves történetében még egyszer sem fordult elő, hogy egy hazai mérkőzést ne füvön rendeztek volna meg. Márpedig február 7. és 9. között Nagy-Britannia együttesét salakon fogadják majd a Világcsoport első fordulójában, a sydneyi Olimpiai Stadionban. A döntés Tim Henman és Greg Rusedski szerva-röpte játékát ismerve érthető, a tradíciók alapján viszont meglehetősen érthetetlen. Persze lehet, a döntéshozóknak az jutott eszébe, hogy Ausztrália 1999-ben salakon, ráadásul idegenben nyerte meg Franciaország ellen a Davis-kupát, míg tavaly hazai pályán, füvön buktak el a gallok ellen.