Vágólapra másolva!
Amióta Lennox Lewis, a britek nehézsúlyú profi világbajnok ökölvívója legyőzte Mike Tysont, a sajtó folyamatosan azt találgatta, vajon megelégszik a "király" ennyivel, esetleg a Vitalij Klicsko elleni összecsapást követően vonul vissza. Nos, Lewis kommünikét intézett a világhoz, amelyben tudtatta: célja ringbe szállni Tysonnal és a másik Klicsko testvérrel, Vlagyimirral is.

Június 8-án, Memphisben a nehézsúly koronázatlan királya Lennox Lewis megvédte a WBC és az IBF profi nehézsúlyú ökölvívó bajnoki címét. A szöuli olimpián még kanadai színekben szereplő brit bunyós a nyári mérkőzésen a nyolcadik menetben kiütötte Mike Tysont. A sajtó ekkor úgy értékelte a győzelmet, mint Lewis hattyúdalát, mondván, a 37 éves klasszis elérkezett visszavonulásához.

Lennox Lewis filmsztár lesz/sport/egyeni/boksz/20021026lennox.htmlLennox Lewis nősülni készül/sport/egyeni/boksz/20020903lennox.htmlLennox Lewis a királyhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=42222

A pletyka azonban nem vált be, jövő márciusban Lennox még a kötelek közé lép, hogy megküzdjön Vitalij Klicskóval. Sőt, céljai között szerepel a másik ukrán, Vlagyimir Klicsko is, s nem zárkózna el a Mike Tyson elleni visszavágótól sem.

"Számtalan találgatás jelent meg a sajtóban a jövőmet és Don King menedzserhez fűződő kapcsolatomat illetően. Szeretném megnyugtatni a szurkolóimat: március 8-án Vitalij Klicsko ellen megvédem WBC-címemet. Ha ez az elsődleges célom teljesül, akkor következhet Mike Tyson és Vlagyimir Klicsko. A Vitalij elleni meccs szerződéseit december 9-ig aláírjuk. Szeretném tisztázni, Don King nem tagja a promóciós és menedzseri csapatomnak."