Vágólapra másolva!
Zsuga Imre szövetségi kapitány tíznapos gondolkodási idő után végül elfogadta a Magyar Súlyemelő Szövetség elnöksége által a Ráki-üggyel kapcsolatban rá kiszabott büntetést, s tovább folytatja munkáját a válogatott irányítójaként.

A testület november 29-i rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy írásban elmarasztalja és pénzbírsággal sújtja a szakembert, akinek a hibájából Ráki Henrietta két éremtől esett el a két hete befejeződött varsói világbajnokságon. Zsuga - bár elismerte felelősségét - először nem értett egyet a határozattal. "A hétvégi, Nyíregyházán rendezett országos bajnokságon sokat beszélgettünk, majd hétfőn délután felhívott, és közölte, hogy elfogadja a szankciót" - mondta Dolovai Tamás, az MSSZ elnöke, aki korábban csak annyit árult el a pénzbírság nagyságáról, hogy az összeg hat számjegyű.

Az 58 kg-osok között induló Ráki lökésben és összetettben is biztosnak tűnő érmektől esett el a vb-n, miután a szövetségi kapitány "eltaktikázta" magát, s a versenyző nem hajthatta végre utolsó gyakorlatát a második fogásnemben. A magyar csapat dobogós helyezés nélkül zárta a világbajnokságot.