Vágólapra másolva!
Nem akar visszavonulni Evander Holyfield, ötszörös világbajnok profi ökölvívó. A 40 éves klasszis továbbra sem tett le arról, hogy ismét a legjobb legyen.

"Folytatni akarom a pályafutásomat" - mondta Holyfield a Chris Byrddel szemben pontozással elveszített szombat esti IBF-címmérkőzés után. "Világbajnokként szeretném abbahagyni a bokszot."

Holyfield 1986-ban cirkálósúlyban szerezte meg első bajnoki övét, miután a WBA 15 menetes mérkőzésén legyőzte Dwight Qawit. Nehézsúlyban 1990-ben jutott először a csúcsra: James Douglas a harmadik menetig bírta ellene. Két évvel később Riddick Bowie elhódította a címet tőle, ő azonban 1993 novemberében visszavette azt riválisától. Alig fél év múlva Michael Moorerhez került az öv, amit Holyfield 1996-ban már Mike Tysontól szerzett vissza, a 11. menetben elért kiütéssel. Az összecsapás 1997-es visszavágóján Tyson leharapott egy darabot Holyfield füléből.

Két éve a brit Lennox Lewis legyőzte az amerikait, de a WBA elvette tőle a bajnoki címet, mert nem akart kiállni John Ruiz ellen, akivel végül Holyfield küzdött meg: összesen háromszor. Első alkalommal győzött, majd Ruiz visszavágott, végül hatalmas felháborodást kiváltva, utolsó összecsapásukat döntetlenre hozták ki a pontozók, pedig a szaksajtó szerint Holyfield egyértelműen jobb volt ellenfelénél.

A profi boksz "nagy öregje" jelenleg 46 összecsapáson van túl, s mérlege - 38 győzelem (25 K.O.), 5 döntetlen, 3 vereség - még mindig imponáló.