Vágólapra másolva!
Williams (Serena és Venus), Agassi, Roddick, Navratilova - összefoglaló a 2003-as ausztrál nyílt teniszbajnokságról.

Beharangozónkban megemlítettük, hogy a magyar játékosok nem kaptak legyőzhetetlen ellenfeleket az első körben, ennek ellenére Sávolt Attila alulmaradt az ausztrál Luczak ellenében. Az első napon elbúcsúzott a címvédő amerikai Jennifer Capriati is, a német Weingärtner verte. A második napon örülhettünk és bánkódhattunk, Mandula Petra továbbjutott, Kapros Anikó viszont leszerepelt, s a selejtezőből főtáblára került Czink Melinda is kikapott. A világelsők alaposan megszenvedtek a továbbjutásért, de csak kicsikarták a győzelmet.

A második fordulóban Agassi kivégezte a koreai Lit, Kurnyikova pedig magát Henin-Hardenne ellen, párosaink (Mandula, Marosi) viszont továbbléptek. Mandula Petra sajnos gyalázatos teljesítménnyel rukkolt elő Kim Clijsters ellen, Martina Navratilova viszont visszatért, s nyert női párosban. Aztán vegyes párosban is, de ami a legfontosabb, hogy Mandula párosban javított, s Gagliardival az oldalán legyőzték a harmadik helyen kiemelt kettőst. Agassi újfent brillírozott.

Teniszhttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=31016

A harmadik fordulóban Szafin játék nélkül volt kénytelen visszalépni, nyert viszont másik magyar érdekeltségű párosunk, így biztossá vált, hogy lesz magyar a legjobb nyolc között. A "hazai" rangadót végül Manduláék nyerték, így ők jutottak a negyeddöntőbe, s kiemelendő még, hogy a Henin-Hardenne-Davenport női találkozó három és negyed órás küzdelmet hozott.

A negyedik fordulóban megszületett a verseny legnagyobb meglepetése, a világelső Lleyton Hewitt négyjátszmás mérkőzésen alulmaradt a marokkói el-Ajnaui ellenében. Az alsó ágon aztán Agassi teniszleckét adott az amúgy jól játszó francia Grosjeannak a negyeddöntőben, de magyar szempontból a legfontosabb, hogy 1990 után újra magyar elődöntősnek örülhettünk Mandula Petra személyében.

Andy Roddick éjszakába nyúló, ötórás meccsen verte a marokkói el-Ajnauit, a döntő szett eredménye 21:19 lett az amerikai javára. Mandulának nem sikerült a bravúr, Gagliardival sima vereséget szenvedtek a második helyen kiemelt kettőstől, a nőknél meg zsinórban negyedszer Williams-házidöntő alakult ki. A férfiaknál Andre Agassi oktatófilbe illő módon verte az első elődöntőben Wayne Ferreirát, ellenfele a maratoni-mester Roddickot búcsúztató Rainer Schüttler lett.

Következett a finálé - női párosban persze, hogy Serena és Venus, egyesben természetesen ismét csak a fiatalabbik Williams diadalmaskodott. Férfi párosban Llodra és Santoro visszavágott, egyesben Agassi mester mészárolt, bosszút állt talán Roddickért. Vegyes párosban (Paes oldalán) Navratilova 57. GS-győzelmét szerezte.