Vágólapra másolva!
Malmőben vasárnap kezdődik a 2003. évi műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság, de a mezőny már a svéd városban tartózkodik, s pénteken az Eb helyszínén tréningezik.

Az idei kontinensbajnokságon a női versenyben lesz a legtöbb induló, ahova 34-en neveztek. Itt a legjobbak a magyar esélyek, hiszen a 2002. évi téli olimpia legeredményesebb magyar versenyzője, a Salt Lake Cityben 8. helyen végzett Sebestyén Júlia mindenképpen az éremesélyesek közé tartozik.

A 22 éves tiszaújvárosi korcsolyázónő a kontinensviadalokról három 6. hellyel rendelkezik (1999, 2000, 2001), a 2000. évi vb-n 7., a tavalyin 8. volt. A másik magyar induló az ugyancsak 22 éves Póth Diana, az 1999-es Eb 4. helyezettje. Póth a december végi országos bajnokságon Dorofejev Tamarát megelőzve szerezte meg az Eb-részvétel jogát, s ha Malmőben az első 12 között végez, akkor a washingtoni vb-n is ő indulhat. (A világbajnokságon a szakvezetés döntése értelmében Sebestyén olimpiai 8. helye miatt biztos induló.)

Műkorcsolya - olimpián és azon túlhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=32826

Malmőben a férfiaknál 31 induló lesz, a párosoknál csupán 13, jégtáncban 15 kettős. A magyar színeket a férfiaknál Tóth Zoltán, jégtáncban a Hoffmann Nóra, Elek Attila duó képviseli.

Az esélyesek között elsősorban az orosz indulókat kell megemlíteni, a férfiaknál Pljusenkót, a nőknél Szluckaját, Volcskovát és Szokolovát, a párosok között a Petrova, Tyihonov, jégtáncban a Lobacseva, Averbuh duót. A párosversenyben azonban a francia Abitbol, Bernadis kettős is odaérhet a dobogó tetejére.

Az Eb versenyei hétfőn a nők selejtezőjével kezdődnek.

Fábik Tibor