Vágólapra másolva!
Magyar műkorcsolyázó utoljára hat éve nyert érmet világversenyen - az 1997-es, párizsi Eb-n Czakó Krisztina ezüstérmet szerzett -, s most a malmöi kontinensbajnokságon újra van esélyünk dobogós helyezésre. Sebestyén Júlia csütörtökön a 3. helyről kezdheti a kűrt.
Forrás: MTI
Sebestyén hat év után szerezhet magyar érmet Fotó: MTI

- Futott már ilyen remek rövidprogramot valaha is?
- Tavaly a téli olimpián a hatodik legjobb rövidprogramot mutattam be, az is nagyon jól sikerült, de a mostani is. Mondjuk azt, hogy ez a kettő "holtversenyben" van az élen nálam.

- Kedden éjjel mikor feküdt le aludni?
- Amikor lefeküdtem, akkor már szerda volt. Nagyon elhúzódott a versenyünk, és utána sorsolták ki a csütörtöki szólítási sorrendet, amit természetesen még megvártam. Éjfél körül értem vissza a szállodába, de igyekeztem gyorsan elaludni, mert az Eb-nek a java még hátra van.

- Hányadikként mutatja majd be a kűrjét?
- Én leszek az utolsó előtti, azaz a csoportban az ötödik, utánam már csak Szluckaja jön. Tulajdonképpen csak annak nem örültem volna, ha a csoportból én leszek az első, mert akkor a melegítés után szusszanásra sem jut idő, azonnal kezdeni kell.

- Jelenleg a harmadik helyen áll, ennek ismeretében mi a cél, mivel lenne elégedett?
- Azzal, hogy a kűrben is hibátlanul korcsolyázzak.

- Meglehet, hogy hibátlanul korcsolyázik, de csak negyedik lesz, viszont előfordulhat, hogy hibázik, mégis megtartja a harmadik helyét.
- Tudom, hogy a helyezésem nemcsak tőlem függ, hanem attól is, hogy szerepelnek az ellenfeleim, és milyen pontokat ad a zsűri. Én azonban csak magammal akarok foglalkozni, azzal, hogy minél jobban korcsolyázzak csütörtökön is. Aztán majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.

Fábik Tibor