Vágólapra másolva!
Nem sokáig örülhetett a horvát Goran Ivanisevic annak, hogy a heilbronni férfitenisz-tornán újra ütőt ragadhatott a kezébe, a második fordulóban sérülés miatt vissza kellett lépnie.

Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Goran Ivanisevic már soha nem lesz teljes értékű harcos. A horvátok wimbledoni bajnoka tíz hónappal ezelőtt esett át komoly vállműtéten, s azóta az e héten zajló heilbronni challenger-verseny volt az első, amelyen rajthoz állt. Az újdonsült édesapa igen bizakodóan vetette magát újra játékba, korábban már azt tervezgette, hogy hazája Egyesült Államok elleni, február 7. és 9. között esedékes Davis-kupa találkozóján is szerepel, igaz, csak párosban.

Ezzel szemben úgy néz ki, a Davis-kupából nem lesz semmi, sőt, talán a horvát pályafutásának is befellegzett. Műtött válla ugyanis a jelek szerint továbbra sem bírja a terhelést, Ivanisevic kénytelen volt feladni második fordulós mérkőzését. Pedig az első kört még sikerrel vette, az orosz Sztoljarovot verte (bár állítólag már akkor kisebb sérüléssel bajlódott, a változatosság kedvéért a könyökével voltak gondok), a diadalról a horvát lapok címlapon, diadalmas visszatérésként számoltak be. A holland Sluiter ellen azonban csak az első néhány játékot bírta, 0:4-nél, 20 perc után adta fel a kilátástalan küzdelmet.

Ivanisevic apa lesz/sport/egyeni/tenisz/20030123ivanisevic.html

"Davis-kupa? A karomban hasogató fájdalom miatt egyelőre semmire nem tudok gondolni, nemhogy a Davis-kupára, fogalmam sincs, hogy játszom-e az amerikaiak ellen" - idézte a Sportske Novosti Ivanisevicet. "Egyszerűen nem tudok tenni semmit, iszonyatosan fáj a vállam. Tíz hónapig szenvedtem, megoperáltattam magam, erre tessék... Tán még soha nem éreztem ilyen keserűséget."

Ivanisevic a jobbulás reményében igénybe veszi majd egy müncheni doktor segítségét, még azért bízik a csodában. "Felőlem akár harminc injekciót is belém döfködhet, csak használjon. Esküszöm, ha tudnám, hogy attól jobban leszek, még akár Tibetig is elsétálnék a saját lábamon, annyira elveszettnek érzem most magam."