Vágólapra másolva!
Miközben Európa legjobb asztaliteniszezői a hét végén a saarbrückeni TOP 12 viadalon szerepeltek, a hazai mezőny a Budapest-bajnokságon vett részt. S ennek jelentősége jócskán túlnőtt a főváros határain, lévén válogató az idei világversenyekre.
Forrás: MTI
Lindner Ádám két bajnoki címet is nyert Fotó: MTI

A két legjobb magyar asztaliteniszező, Tóth Krisztina és Bátorfi Csilla a TOP 12-en vett részt, ahol előbbi a 3., utóbbi a 9. helyen végzett; de őket leszámítva a hazai élmezőny szinte kivétel nélkül asztalhoz állt a Statisztika Marczibányi téri csarnokában. Fazekas Mária, aki az európai ranglistán jelenleg a 17., s a visszalépések miatt majdnem őt is meghívták a TOP 12-re, az egyéni elődöntő előtt azonban sérülés miatt kénytelen volt visszalépni. "Sajnos a derekamban becsípődött egy ideg, s emiatt már az elmúlt napokban is sokat szenvedtem. Az biztos, hogy egy ideig pihentetnem kell a derekamat, nehogy még nagyobb legyen a baj. Egyelőre az edzéseket is ki kell hagynom" - nyilatkozta a Statisztika versenyzője.

Fazekas visszalépésével így a 18 éves Póta Georgina - aki néhány nappal ezelőtt nyerte meg az európai ifjúsági TOP 12-et, mégpedig immár másodszor - az elődöntőből játék nélkül került a döntőbe, ahol nem mindennapi izgalmak közepette győzte le Braun Évát. A BSE versenyzője a játszmákat tekintve 3-1-re, s az ötödik szettben 8-4-re vezetett, majd 11-10-nél meccslabdája is volt; ém Póta innen fordított 4-3-ra.

Tóth Krisztina harmadik a TOP 12-n/sport/egyeni/20030202toth.html

"Nagyon úgy nézett ki, hogy elúszik a meccs, s miután már nem volt veszítenivalóm, "elengedtem" a kezem. Bejött! - nyilatkozta Póta, aki Lindner Ádám oldalán vegyes párosban is első lett. Lindner ugyancsak duplázott, hiszen Pázsy Ferenccel megnyerte a férfi párost is. S harmadik "duplázóként" Pázsy is két aranyérmet szerzett, mivel a férfi egyéniben ő bizonyult a legjobbnak.

Eredmények, döntők
férfi egyéni: Pázsy (Postás) - Gerold (Postás) 4-1
női egyéni: Póta (Statisztika) - Braun (BSE) 4-3
férfi páros: Pázsy, Lindner (Postás) - Demeter, Zoltán (Kecskemét) 3-0
női páros: Éllő, Kertai (Postás) - Braun, Iszajeva (BSE) 3-0
vegyes páros: Lindner, Póta (Postás, Statisztika) - Pázsy, Molnár (Postás, Statisztika) 3-1

Fábik Tibor