Vágólapra másolva!
A svájci St. Moritzban zajló alpesisí-világbajnokságon női szuper-óriásműlesiklásban Michaela Dorfmeister nyert, így a második aranyérem is az osztrákoké lett, miután vasárnap a férfiak hasonló számában Stephan Eberharter nyert.

A huszonkilenc éves győztes, akinek ebben a szakágban ez az első világbajnoki címe, mindössze kettő, illetve tizenöt századdal előzte meg az óriási meglepetésre őt követő két amerikait, Kirsten Clarkot és Jonna Mendest.

Az egy évvel ezelőtti olimpiai bajnok olasz Daniela Ceccarelli kiesett, míg a horvátok klasszisa, Janica Kostelic csak a tizenkilencedik helyet tudta megszerezni. "Mentségére" szól, hogy ő Salt Lake City háromszoros aranyérmeseként a technikásabb számokba igazán favorit, szuper-óriásműlesiklásban csupán második volt a legutóbbi téli játékokon.

"Annál is inkább váratlanul jött ez a siker, mert korábban nem igazán villogtam szuper-óriásműlesiklásban" - nyilatkozott az aranyérmes osztrák Michaela Dorfmeister. "Álomszerűen kezdődött számomra a világbajnokság. Most már különösebb teher nélkül készülhetek a többi számra, elsősorban arra, hogy lesiklásban megvédjem a címemet."

"Nagyon sokat jelent nekem, hogy négy világbajnokság és két olimpia után végre érmet nyertem" - fogalmazott az első helyről mindössze két századdal lemaradó amerikai Kirsten Clark. "Tudtam, hogy ma képes leszek jó eredmény elérésére."

Alpesisí-kérdőjelek a súlyos balesetek után/sport/egyeni/20011211alpesisikerdojelek.html

Az előző vb-n aranyérmes francia Regine Cavagnoud sajnálatos módon nem védhette meg címét: 2001. október 29-én edzés közben összeütközött egy, a pályán tartózkodó edzővel, s súlyos sérüléseibe két nappal később belehalt.

nők, szuper-óriásműlesiklás:
1. Michaela Dorfmeister (Ausztria) 1:27.48 perc
2. Kirsten Clark (Egyesült Államok) 1:27.50
3. Jonna Mendes (Egyesült Államok) 1:27.63
4. Genevieve Simard (Kanada) 1:27.90
5. Alexandra Meissnitzer (Ausztria) 1:28.06
6. Melanie Turgeon (Kanada) 1:28.12

Magyar induló nem volt.