Vágólapra másolva!
Szakított edzőjével, Charlie Francisszel a háromszoros olimpiai aranyérmes Marion Jones. A válás oka, hogy az atlétát támogató sportszergyártó cég bejelentette: ha továbbra is Ben Johnson egykori trénerével készül, felbontja a szerződését.

Az ötszörös világbajnok futó évente 800 ezer dollárt kap a Nike-tól, amely egyben az amerikai válogatott főszponzora is. Makacssága esetén további jelentős összegtől esett volna el, abban az esetben ugyanis nem lehetett volna az athéni olimpiára készülő reklámfilm főszereplője.

Jones decemberben hagyta ott korábbi edzőjét, Trevor Grahamet, hogy párjával, a 100-as világcsúcstartó Tim Montgomeryvel az 1988-as doppingbotrány kapcsán hírhedtté vált kanadai szakemberrel készüljön. Miután ez kiderült, a nemzetközi szövetség komoly kritikával illette a sztárokat, majd a Golden League-viadalok rendezői is jelezték: nincs szándékukban meghívni őket.

Montgomery tervei egyelőre ismeretlenek, de várható, hogy követi kedvesét. Francis 1988 óta ezen a héten ismerte el először, hogy hibázott, amikor szteroidokkal tömte Johnsont.