Vágólapra másolva!
Mike Tyson nem érzi jól magát, fáj a háta és szerda óta nem tudott edzeni. Ez azért nagy baj, mert szombaton, február 22-én, Memphisben az amerikai Clifford Etienne-nel kellene mérkőznie. Ez az összecsapás lenne az egykori profi nehézsúlyú bokszvilágbajnok világbajnok nagy visszatérése a tavaly június 8-án Lennox Lewistól elszenvedett megalázó veresége után.

A problémák ellenére "Vas Miska" tábora egyelőre úgy határozott, hogy nem mondja le a mérkőzést. Freddie Roach, Tyson edzője ezzel együtt úgy érzi, védence nincs olyan erőben, hogy szorítóba léphetne jövő szombaton. "A felkészülés szempontjából legfontosabb egy hét esett ki, nem volna szabad szorítóba lépnie" - mondta Roach.
Roach szombaton felhívta Tysont, de a 36 éves bokszoló határozatlannak tűnt, nem tudta, akar-e verekedni egy hét múlva, vagy sem. "Azt mondta, hogy beteg, és majd felhív, ha szüksége lesz rám" - magyarázta Roach.

Tyson menedzsere, Shelly Finkel, és Gary Shaw promóter Las Vegasba repült, hogy ott találkozzon Tysonnal. Miután beszéltek vele, azt nyilatkozták, hogy a meccsre a tervek szerint sor kerül. "Az időjárási front hatása alá került, kicsit depressziós, de jobban lesz. Vasárnap elrepül Memphisbe" - mondta Shaw.

Marquez lett az IBF új bokszbajnoka/sport/egyeni/boksz/20030216marquez.html

A Tyson-táborban különben áll a bál. Az ausztrál Jeff Fenech, Roach segítője ott hagyott csapot, papot és hazautazott Sydneybe, ugyanis elégedetlen Tyson hozzáállásával, edzésmoráljával. "Még így is kiütheti Etienne-t, de én ehhez nem adom a nevem. Mike tökéletesen felkészületlen állapotban van" - mondta Fenech. Roach szerint Tyson egy darabig rendesen dolgozott, ám az utolsó két hétben elkezdett kihagyogatni edzéseket. "Hirtelen minden megváltozott. Pedig én mindennap ott voltam az edzőteremben, s vártam, hogy mikor jön."

Tyson az utolsó héten sok mindent csinált, csak nem edzett - többek között még egy új tetoválást is elhelyeztetett a testén - egészen pontosan az arcán! Egy afrikai törzsi motívumot vésetett fel az ábrázatára. Márpedig az Etienne-meccs létfontosságú Tysonnak: nem elegendő legyőznie Etienne-t, hanem úgy meg kellene vernie, olyan formát kellene mutatnia, hogy érdemes legyen összehozni a júniusra tervezett, Lewis elleni visszavágót. Roach szerint Tyson alig 40 menetet kesztyűzött a felkészülés során, az pedig édeskevés.

A memphisi The Pyramid arénába tervezett meccsre jól haladnak a jegyeladások, már 10 000 belépő elkelt, igaz, egy részüket "egyet fizet, kettőt kap" akció keretében értékesítették. A meccset a Showtime kábeltévé adja, akik nem előfizetői a csatornának, azok 24,95 dollár fejében nézhetik meg az összecsapást. Ha létre jön.

Ch. Gáll András